Hårda tag i V8 Thunder Cars

Helgens andra heat i V8 Thunder Cars på Tierp Arena fick en stökig inledning. I första startled stod bröderna Ros, Fredrik och Daniel, bakom dem segraren från det första heatet, Alx Danielsson. Jens Edman, som återtog ledningen i tabellen från Fredrik Ros efter det första heatet, startade fyra.

Bröderna Ros drog iväg i ledning med Alx Danielsson och Jens Edman hack i häl. Edman kom dock inte längre än ett drygt halvt varv då han fick en knuff bakifrån av Ted Brink. Edman kunde vända bilen på rätt köl men tappade många placeringar. Edman gjorde allt han kunde för att köra ifatt fältet men hamande till slut precis utanför poängplats på en elfteplats.

Fredrik Ros kunde till slut vinna efter att ha passerat lillebror Daniel på slutvarven. Alx Danielsson följde upp segern från det första heatet med en tredjeplats och blev helgens bästa poängplockare.

Helgens resultat innebär att de enda två förare som har chansen att vinna titeln är mästerskapsledande Fredrik Ros och Jens Edman. Ros har 155 poäng, Edman 134 och det finns 50 poäng att köra om i finalen på Mantorp Park om två veckor. Alx Danielsson ligger nu trea i mästerskapet.

DA1D8999