Stenhårt kval i STCC

Thed Björk, Volvo Polestar Racing, närmar sig STCC-titeln – han var snabbast i kvalet inför lördagens race på Tierp Arena och nu behöver han bara bli trea för att säkra titeln. Men även om det inte hör till ovanligheterna att Björk toppar resultatlistan var det små marginaler som avgjorde. Det var inte mer än en dryg tiondels sekund som skiljde de fyra första åt.

– Coolt kval, sade Björk efteråt. Vi fick kasta handskarna och ge allt, det fanns inga marginaler. ”Inte ett varv till”, tänkte jag. ”Då sitter jag i räcket.”

Robert Dahlgren, även han i en Volvo var tvåa, men bakom det helblåa första startledet står det två BMW som visade betydligt mer fart än i de två senaste tävlingarna.

– Jag hade en skön och go känsla i bilen, säger Richard Göransson, trea i kvalet. Det kommer att bli ett stentufft race där allt kan hända.

Kollegan i BMW Dealer Team, Fredrik Larsson hade också hittat farten i kvalet efter två resultatmässigt mediokra testpass. Elva hundradelar hade han upp till Björk i pole.

– Jag är nöjd med kvalet även om det känns lite surt när man är så nära, säger Larsson. Jag fick inte till det i slutet men vi var snabbast i Q1 och var med bra i Q2. Vi använda alla kvalpassen till att justera bilen till det bättre. Vi kommer att utmana Volvo och ge precis allt för att slå dem idag.

Daniel Haglöf, PWR Racing, fortsatte att visa framfötterna. Han tog sig till Q3 och slutade femma.

– Det känns bra men jag tror inte att vi fick ut max av däcken i Q3, säger Haglöf. Å andra sidan har vi ingen vana av att vara med i Q3. Men jag är nöjd, målet att nå Q3 är uppnått och jag vet att vi har en bra bil i racet.

 

För kompletta resultat, klicka här!

DA1D8676