Thed Björk klar STCC-mästare

Thed Björk, Volvo Polestar Racing, höll nerverna i styr och säkrade STCC-titeln med en tredjeplats i dagens tävlingar på Tierp Arena trots att en tävling återstår att köra. Björk startade från pole position men blev passerad av de båda BMW-förarna Richard Göransson och Fredrik Larsson. Mästerskapsegern är Björks andra i ordningen, den första titeln tog han 2006.

– Det här är det roligaste jag har gjort. Det har varit mitt år i år och det har verkligen känts skönt att kunna leverera, säger Björk som har dominerat säsongen med sju segrar av tio möjliga så här långt.

– Vi har försökt tänka annorlunda och att inte köra på gamla rutiner, fortsätter Björk när han försöker förklara hemligheten bakom framgångarna.

Björk tog ledningen från pole position och drog snabbt upp en lucka på en dryg sekund till den förföljande Göransson. Sakta men säkert plockade Göransson in tiondel för tiondel och efter lite drygt halva racet kunde han passera Björk som inte gjorde något hårdare motstånd.

– Det var jämnt i början men det sista saknades mot Richard. Det kändes skönt att komma trea, säger Björk som även blev passerad av Fredrik Larsson på sluttampen.

Nu väntar finalen på Mantorp Park och Björk ser fram emot att avsluta säsongen.

– Jag ser fram emot ett juste race på Mantorp, säger Björk som passade på att berömma sina konkurrenterna för deras sportsliga körning.

– Jag tror att det kommer att bli ett riktigt roligt race, avslutar Björk.

DA2D2343