Dubbelseger för BMW

Richard Göransson och Fredrik Larsson visade resten av startfältet var skåpet ska genom att lägga beslag på platserna 1 och 2 i dagens utmanande race på Tierp Arena. Thed Björk som startade i pole kom också i väg snabbast, men bakom honom lyckades både Richard och Fredrik snabbt ta sig förbi Robert Dahlgren. Sedan var jakten i full gång. De båda BMW-förarna hade speeden och tog sig utan större problem ledaren. Trots segern för Richard räcker inte poängen för att ta sig förbi Thed Björk i sammandraget. WestCoast Racing lyfter på hatten och gratulerar mästaren.

Richard Göransson BMW SR #5:

Det känns oerhört skönt att kliva högst upp på pallen igen. Vi har haft en säsong med mycket stolpe ut, men med starkt stöd från team och sponsorer har vi lyckats vända den trenden. Nu hade vi speeden igen och kunde ta oss förbi Thed ganska enkelt. Sedan var det en relativt lugn resa med Fredrik i ryggen.

Fredrik Larsson BMW SR #4:

Det var ett riktigt kul race där det mesta stämde. En riktigt bra start och sedan flöt det på med bra pace. Kunde sätta snabbaste varv och hade egentligen bara problem i snabba kurva fem. Efter att utan större motstånd passerat Thed kunde jag bevaka andraplatsen in i mål.

Dick Jönsson-Wigroth, teamchef:

Detta var gött! Utan det hängivna arbete teamet lagt ner och det stöd vi har från våra sponsorer hade vi inte nått den här framgången. Det har inte varit någon enkel resa, men dubbelsegern idag ger oss ännu mer motivation att fortsätta arbeta inför kommande utmaningar. På Mantorp ska vi säkra andraplatsen!

 
DA2D2258
 

Pressrelease: BMW Dealer Team