Wernersson och Flodin i STCC-test

JTCC-mästaren Andreas Wernersson och V8-föraren Patrik Flodin testade en av Brovallen Designs STCC-bilar på söndagen. Testerna genomfördes på Tierp Arena.

– Båda var riktigt duktiga, de presterade varvtider som hade varit konkurrenskraftiga i lördagens race, sade Tobias Johansson, imponerad teamchef.

Både Andreas Wernersson och Patrik Flodin har den här säsongen visat att de är två riktigt stora racingtalanger. 19-årige Wernersson blev klar JTCC-mästare i Karlskoga för två veckor sedan och 28-årige Flodin, hittills mest känd som rallyförare, ligger fyra i V8 Thundercars.

– Syftet med testet är att få lovande förare intresserade av STCC, sade Johansson.

Andreas Wernersson var mer än nöjd med sitt test.

– Tidsmässigt gick det förvånansvärt bra. Känslan i bilen var bra, jag tycker jag kom in i det rätt snabbt, sade han.

Den största omställningen för honom var bakhjulsdriften. Den Clio han normalt kör i JTCC är framhjulsdriven.

– Att häva en sladd i en bakhjulsdriven bil är något helt annat jämfört med en framhjulsdriven.

Samtidigt körde han med marginal.

– Jag försökte ta det lugnt i de partier på banan där det kunde gå illa och jag stod på mer på andra ställen. Det är lätt hänt att en sådan här bil tar över föraren men jag tyckte ändå att den var lättkörd på sitt sätt. Med några fler kilometer i bilen skulle det kunna bli riktigt bra, sade han.

Patrik Flodin var mest imponerad över bromsarna på STCC-bilen.

– Jag har ju inte så mycket att jämföra med men bromsarna är otroliga. Den största skillnaden mellan Camaron och STCC-bilen är bromsarna och fjädringen, det märks att STCC-bilen har en riktig fjädring. Ska jag jämföra med något är det som att köra en WRC-bil med asfaltssetup men jag har aldrig kört en bil med så stor bromskraft som STCC-bilen, sade Flodin.

Han kom snabbt in i körningen i den för honom nya bilen.

– Jag är väldigt imponerad över hur bilen betedde sig, den är väldigt förlåtande, sade han. Jag vill tacka Tobias och teamet för att jag fick chansen till det här testet, sade han.
Flodin är en av Sveriges bästa rallyförare med flera VM-delsegrar i Grupp N och PWRC på meritlistan. Han har också kört WRC-bil i VM men som rallysporten ser ut idag är det svårt att få en vettig styrning på hög nivå.

– Alla dörrar är öppna men just nu känns det mest troligt att jag satsar på racing. En riktig satsning på rally känns längre bort, sade Flodin som i år gör sin första hela säsong i racing. Han har tidigare gjort inhopp i dåvarande Camaro Cup.

– Jag känner mig fortfarande som en nybörjare på banan men jag är nöjd med min egen prestation, det är flera riktigt duktiga förare i V8-serien.

STCC TierpAndreas Wernersson på Tierp Arena

STCC ÖstersundPatrik FLodin – rallyföraren som är på väg att bli racerförare!