STCC-debut även för Forsman

Igår blev det klart att svenske juniormästaren Andreas Wernersson gör STCC-debut på Mantorp Park – nu är det klart att också Philip Forsman, 25 år från Segeltorp, kommer att köra STCC i helgen. Den tidigare Formel Renault- och Carrera Cup-föraren Forsman kommer att köra en BMW SR för WestCoast Racing och han ser fram emot utmaningen.–  Det viktigaste för mig är att visa att jag kan hänga med fartmässigt hela helgen och köra på konkurrenskraftiga tider, säger Philip. Jag kan inte förvänta mig att kliva in och vinna direkt i det här sammanhanget men jag vill visa att jag kan vara konkurrenskraftig.

Och konkurrens kommer Philip att få. Startfältet i STCC är oerhört starkt även med internationella mått mätt.

–  Jag kommer möta Sveriges bästa förare som alla kört mycket i den här bilen. Samtidigt har ingen tävlat med nya bilen på Mantorp ännu så det känns som ett bra tillfälle att göra debut på och jag gillar Mantorp som bana.

Möjligheten att köra för WestCoast Racing, ett av landets mest meriterade team med ett otal förar- och teamtitlar i bagaget, kom efter två lyckade rookietester.

–  Det är viktigt att vi får in fler nya förare i STCC och jag är väldigt glad att vi kunde få till ett inhopp för Philip i helgen, säger teamchefen Dick Jönsson-Wigroth. Han har gjort två tester för oss i nya bilen, dels ett ifjol och sen i Karlskoga för ett par veckor sedan och har gjort ett väldigt bra jobb båda gångerna. Philip har en bra bakgrund från både gokart, formelbilar och Carrera Cup och nu ska vi ge honom förutsättningar att visa sig konkurrenskraftig i STCC-debuten.

Philip Forsman blir därmed den tredje föraren att göra STCC-debut i samband med finalen på Mantorp Park den 20-21 september. Daniel Roos, som visserligen har två starter tidigare i Semcon Cup, gör sin egentliga debut i huvudklassen tillsammans med Picko Trobergs team DHL/PTR, och Andreas Wernersson kommer att köra för Brovallen Design.

Philip Forsman – Stockholm

Född: 1988
Bor: Segeltorp, Stockholm
Tidigare:
Go-kart, Nordisk mästare ICA och Formel A. Svensk mästare 2012 KZ2
Carrera Cup Scandinavia tvåa 2012, två segrar
Formel Renault 2.0 NEZ, femma 2009, två pallplatser

STCC Mantorp