Edman tvåa, Ros femma

Det är fördel Jens Edman inför avgörandet i V8 Thunder Cars på Mantorp Park – åtminstone om man tittar på fredagens kvalificering. Edman kvalade in som tvåa bakom Alx Danielsson. Mästerskapsledande Fredrik Ros startar femma, men har lillebror Daniel fram för sig och han lär inte vålla storebror några större problem i racet.

Mellan sig och bröderna Ros har Edman Hampus Lindkvist, som i likhet med Danielsson kör för Memphis Racing. Teamet fick även in Alexander Graff, som har hoppat in i V8 Thunder Cars efter att ha blivit av med styrningen i Picko Trobergs STCC-team, på sjätteplatsen.

Patrik Flodins chanser att slåss om tredjeplatsen i mästerskapet minskade avsevärt med dagens kvalresultat. En åttondeplats ger Flodin tuffa förutsättningar för att kunna utmana.

 

För resultat, klicka här!

STCC Mantorp