Engman och Hansson i Renault-finaler

Där har ni två högintressanta nykomlingar i årets STCC-final på Mantorp Park.Kevin Engman är visserligen ny för året i Clio Cup JTCC, men för den svenska publiken är han en välkänd profil. 23-åringen från Söderhamn körde Clio Cup med stor framgång förra säsongen då han blev trea bakom Andreas Wernersson och Marcus Fluch.

– Målsättningen var att köra Clio även i år, men tyvärr fick jag inte ihop budgeten för en hel säsong, berättar Engman, som hoppas att en bra insats i de två avslutande tävlingarna ska öppna dörren för en fortsatt satsning på hög nivå 2014.

– Vilken målsättning jag har i finalen? Det är faktiskt en fråga jag funderat en hel del över. Med tanke på att jag inte suttit i en tävlingsbil sedan finalen i fjol vet jag att det är en svår uppgift som väntar mig, men samtidigt vill jag självklart vara med och slåss mot redan klare mästaren Andreas Wernersson.

Kevin Engman, som har ytterligare två tredjeplatser i JTCC (2009 och 2010) på meritlistan kommer på Mantorp Park att tävla i den Renault Clio som Simon Englund tidigare kört i mästerskapet.

Även i Formel Renault 1,6 dyker det upp en het nykomling i finalen. De två sista deltävlingarna ska nämligen Robin Hansson, 16 år, från Kullavik köra en bil för Bohlin Racing. Hansson, som var mycket framgångsrik som kartingförare, kommer närmast från Formula BMW Talent Cup, en talangklass i vilken han nyligen säkrade totalsegern på tyska Oschersleben.

– Att vinna var såklart underbart, men det är all erfarenhet från den träning vi genomfört som verkligen har utvecklat mig som förare, säger Robin Hansson i ett pressmeddelande från BMW Talent Cup.

Vad Hansson kan förmå i sitt första inhopp i den för honom nya klassen återstår att se.

 

_JK_6953Kevin Engman gör comeback i Clio Cup!

XPB_547960_HiRes.jpg.resource.1353064190765

 Robin Hansson, i mitten, vann BMW Talent Cup i år!