Formula Student på plats

Som en del av samarbetet mellan  KAK, Kungliga Automobil Klubben, och STCC kommer de svenska Formula Studentlagen finnas med sina utställningar på Mantorp Park under STCC-finalens helg.Formula Student är en studenttävling riktad mot nästa generation ingenjörer.  Tävlingen utmanar högskolestudenter från hela världen att utforma och bygga en formelbil. Det handlar om ingenjörskonst på mycket hög nivå, där man hoppas att Formula Student ska kunna bidra till framtida lösningar inom fordonsindustrin. Projekten täcker dock inte bara ingenjörens arbete utan en mängd andra områden som marknadsföring, sponsring, tillverkning mm och det är tävling i alla dessa moment.  Bilen och hela projektet testas sedan i en internationell tävling i konkurrens med 100-talet andra lag.

KAK och STCC har även arrangerat med racinginriktade föreläsningar för studenterna under finalhelgen.

Bild: Fredrik Carlson

Formula Student foto Fredrik Carlson