Handelsministern besöker STCC

Den 21 september besöker handelsminister Ewa Björling Mantorp och finalerna i STCC (Scandinavian Touring Car Championship) som går av stapeln där. Under dagen delar handelsministern ut pris till finalisterna samt träffar företag som är engagerade i verksamheten med tydlig exportprofil.

– Motorkulturen i Sverige omfattar ca 600 000 tusen individer. Det är en kultur där vi inte sällan finner entreprenörer och företagare, individer som hängivet odlar ett intresse för teknik, estetik och känslan kring olika fordon, gamla klassiska såväl som nya högteknologiska. Faktum är att Sverige besitter stor kompetens inom området, en kunskap som inte sällan resulterat i spännande motorrelaterade exportföretag med expertis som efterfrågas världen över, säger handelsminister Ewa Björling.

Eva björling, handelsminister.
Pressmeddelande: Utrikesdepartementet