Wernersson sensationell tvåa

Nykomlingen Andreas Wernersson, Brovallen Design, blev sensationellt tvåa i det första träningspasset för STCC på ett soligt Mantorp Park. Marginalen till framförvarande RIchard Göransson, BMW Dealer Team, var inte mer än en dryg hundradel. Redan klare STCC-mästaren Thed Björk, Volvo Polestar Racing,  blev trea och fick se sig slagen av Wernersson med sju hundradelar av en sekund.

Robin Rudholm, som gör comeback i helgen efter några tävlingshelgers uppehåll,körde in på en fjärdeplats med sin BMW.

Philip Forsman, WestCoast Racing, och Daniel Roos, DHL/PTR är två andra förare som gör sin STCC-debut i helgen. Roos har tidigare två starter i Semcon Cup och helgens start blir hans egentliga debut i banracingens högsta klass i Sverige. Roos, som möjligen hämmades av att han inte kunde vara med i gårdagens rookietest, slutade på trettonde plats. Forsman hade mer fart och klockades för nionde bästa tid.

 

För resultat, klicka här!

DA2D3131 (1)