Dubbelt Volvo – Mangs trea

Linus Ohlsson, Volvo Polestar Performance, tog sin andra seger för säsongen när det första STCC-heatet avgjordes på Mantorp Park. Ohlsson ledde från start till mål och fick en resa som var relativt odramatisk.

– Jag gjorde ingen kanonstart men jag kom ur det i ledning ändå, säger Linus. Sedan kunde jag köra mitt eget race.

Tvåa, för tredje gången i år, blev Fredrik Ekblom som därmed gav Volvo en dubbelseger. Med sin andraplats passerar Ekblom Robert Dahlgren i tabellen och har nu chansen att knipa andraplatsen från BMW:s Richard Göransson.

– Det kommer att bli fullt ös i det andra heatet, säger Ekblom som försäkrar att det inte finns några förhållningsorder mellan Volvo-förarna.

Gladast, eller närmast lättad, var Jocke Mangs, Brovallen Design. Mangs har haft en tuff säsong bakom sig där resultaten har uteblivit. Som bäst har han en femteplats med sig från Falkenberg – nu fick Mangs ta steget upp på pallen efter en hård och underhållande fajt med Thed Björk på slutet.

– Så här borde säsongen ha sett ut från början, säger Mangs som hade lika roligt bakom ratten som publiken på läktaren hade.

– Det var kul att fajtas mot Björk, han körde bra.

STCC-debutanten Andreas Wernersson, Brovallen Design, gjorde ett kanonkval och startade fyra. Wernersson sjönk tillbaka och slutade nia, en prestation som ändå var långt utöver förväntningarna.

 

För resultat, klicka här!

DA1D0694