Kanonkval av Brovallen

Jocke Mangs klämde till med årets bästa kvalresultat lagom till STCC-finalen. Han startar från ruta fem respektive ruta två i lördagens två race på Mantorp Park.Mangs var förstås riktigt glad efteråt.

– Känslan från igår fanns kvar, jag kände att om bara däcken skulle göra sitt jobb så skulle det bli rejäla förbättringar. Vi har en bra bil i kvalet och jag tror den kommer att var bra i racet.
Mangs var snabbast i andra kvalpasset (Q1) och han såg ut att ta pole position i andra racet men Robert Dahlgren slog honom med 59 hundradelar under sista kvalvarvet.

– Jag är jättenöjd med att vara femma-tvåa, bästa kvalet i år, sade han.

Andreas Wernersson var också snabb i kvalet, Han blev fyra i Q1 (som bestämmer startordningen i första racet). Tyvärr körde han av i slutet av passet och tvingades avbryta kvalet. Det innebär att han startar fyra i första racet och sist i det andra.

– Tidsmässigt gick det bra, synd det slutade som det gjorde. Farten finns i bilen, det ska bli kul i race 1, kanske kan jag utmana om pallplatserna.

Avåkningen inträffade när han skulle göra ett sista försök att sätta en snabb tid efter att ha kört två långsammare varv där han kylde däcken.

– Kanske kylde jag däcken för mycket, när jag skulle ladda en gång till hade jag inget fäste och det släppte, jag backade ut i räcket. Det skedde fort och jag kunde inte göra så mycket. Jag är ovan med att köra bakhjusdriven bil och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, sade han.

Teamchefen Tobias Johansson var glad som en lärka över kvalresultatet.

– Härligt. Alla har gjort ett bra jobb den här helgen, alla har varit taggade.

Klicka här för resultat!

STCC Mantorp