Ros tog hem titeln

Fredrik Ros lyckades hålla undan för Jens Edman i V8 Thunder Cars. En tredjeplats i det andra heatet räckte med råge för att ta hem både SM-titel och mästerskap för Ros. Tredjeplatsen i mästerskapet gick till Alx Danielsson som tog sin andra seger för dagen.

Ros låg aldrig sämre än femma i heatet men tidvis var det stökigt runt om honom då konkurrenterna var inblandade i inbördes fajter. Ros red ut stormen och kunde till slut ta sig i mål som trea.

Jens Edmans två andraplatser räckte inte till för att utmana Ros om segern och därmed blev han tvåa i mästerskapet för andra året i rad.

Alx Danielsson var annars den som hade den bästa slutspurten i sluttampen på säsongen. Tre segrar av fyra möjliga i de två avslutande tävlingarna gav Danielsson en välbehövlig skjuts uppåt i resultattabellen. För Patrik Flodin, som var aspirant på tredjeplatsen har det gått sämre. Efter segern i Östersund, hans första i banracingkarriären, har det blivit några nollor i poängkolumnen för mycket – men året har ändå gett mersmak med bland annat ett lyckat STCC-test för Brovallen Design.

Klicka här för resultat!

DA1D1257