Silver för Helling

Det var Robert Helling från Växjö som erövrade andraplatsen bakom Andreas Wernersson i Renault Clio JTCC. Han gjorde det genom att vinna båda finalloppen på Mantorp Park.

Mattias Lindberg, Hellings främsta utmanare om silvret, hade en olycklig avslutning på mästerskapet och fick nöja sig med brons.

Robert Helling avslutade Clio Cup-säsongen starkt med två segrar.

– Vilken härlig känsla, jublade silvermedaljören, som på sin väg mot segern i lördagens heat noterades för en stark omkörning av mästaren Wernersson.

Den sistnämnde fick nöja sig med andra plats. Västgöten dubblerade i finalen, körde Clio jämte sin debut i STCC, där han tävlade för Brovallen Design. Wernersson gjorde succé och slutade på nionde och sjätte plats i de båda loppen.

– Det var svårt att dubblera och den här helgen koncentrerade jag mig i första hand på STCC-styrningen, sa Wernersson.

På prisutdelningen för mästerskapet fick Wernersson ta emot en ny Renault Clio av Katarina Eklöf och Joakim Jöhncke från Renault Nordic.

– Perfekt med en bil. Jag har ingen egen, konstaterade han med ett leende.

Senare i höst väntar dessutom en ett STCC-test med Dacia för den nye mästaren. Dessutom ska han köra en europafinal för Clio Cup-förare i Spanien.

I kampen om silvermedaljen i mästerskapet fick Mattias Lindberg ge sig mot Robert Helling. I det andra racet blev han vänd av en konkurrent och fick nöja sig med nionde plats. Han hade givetvis hoppats på en betydligt roligare avslutning än så.

Nu blev det en tredjeplats i både Clio Cup JTCC och junior-SM för Lindberg, där han också hade Wernersson och Helling före sig i tabellen.

Dansken Frederik Mortensen var trea i epilogen och skuggades närmast av debutanten Joakim Ahlberg, Henric Skoog och Axel Hellsten över mållinjen.

 

Klicka här för resultat!

DA1D0936