Succéhelg för Brovallen

Brovallen Design avslutade STCC-säsongen med den bästa helgen för året. Jocke Mangs fick äntligen visa sin kapacitet och han blev trea i båda racen. Även debutanten Andreas Wernersson imponerade och blev nia i första racet och sexa i andra.

– Vi har haft en fantastisk helg, konstaterade teamchefen Tobias Johansson.

För Jocke Mangs var helgen en skön revansch för en säsong som inte gått hans väg. Men under finalhelgen visade han med eftertryck att han är en av Sveriges snabbaste förare. Mangs var den enda som orkade utmana Volvo-teamet under finalen.

– Jag kände på mig att om vi gör allting rätt så kan det bli riktigt bra, sade han.
Han presterade årets bästa kval och startade femma respektive tvåa i de båda racen. I första racet var han riktigt vass och körde upp sig till tredje plats. Ett race där han och Thed Björk bjöd på racingunderhållning av bästa märke.
– Thed körde juste och bra. Vi gav och tog och det var ett riktigt kul race.

I andra racet startade han i första led men bommade lite i starten. Han spann och tappade direkt en plats.
Men det var inget som grumlade glädjen över en stark insats, Mangs var den enda som stod på pallen i båda racen. Det var för övrigt Mangs två första pallplatser i STCC och teamets enda i år.
– Jag är otroligt nöjd med farten, jag kunde lika gärna vunnit som bilen var nu men ibland är det svårt att köra om. Det gick liksom inte riktigt men jag är superglad för Tobbe och hela teamet. Ett skönt avslut på säsongen, konstaterade Mangs.

Även Andreas Wernersson åkte från Mantorp med ett leende på läpparna. Han var snabb i testerna och han var snabb i kvalet. Den enda lilla plumpen var avåkningen i kvalet.

– Jag hade jäkligt fin bil i kvalet men tråkigt nog brände jag av. Men teamet gjorde ett fantastiskt jobb och fick ihop bilen till första racet men tyvärr hade jag lite för understyrt för att fajtas om tätpositionerna, sade han.

Han körde in på nionde plats och tog poäng i sin första STCC-tävling.

– Inte vad jag räknat med, jag trodde jag skulle bli näst sist, eller något sådant.

Eftersom han bröt första kvalet fick han starta tia i andra racet.

– Då hade jag en ännu bättre bil och låg runt åttonde-tionde plats. På sista varvet hade jag lite flyt och gick i mål på sjätte plats.

I andra racet fick han visa att han är en duktig förare och han stod för flera omkörningar.

– Jag körde om både Mattias (Andersson) och (Daniel) Haglöf men jag tappade Mattias igen. Jag var också om Fredrik Larsson två gånger, det var jäkligt tufft och rolig racing. Nu har Andreas Wernersson fått smak för STCC.

– Målet är att spinna vidare på det här och vi ska jobba med näbbar och klor för att få ihop något bra med Tobbe och gänget till nästa år, sade han.

 

För Tobias Johansson och hela Brovallen Design var framgångarna en viktig knuff i ryggen nu när arbetet inför nästa år startar.

– Sista helgen kommer alla ihåg så det här är ett bra resultat för oss. Båda förarna gjorde ett jättebra jobb, Andreas har varit helgens utropstecken och Jocke har varit där han ska vara, han kan leverera och han är en toppförare.

Trodde du att det skulle bli två pallplatser när du åkte hit tidigare i veckan?
– Jag hoppas alltid på pokaler, men, nej, jag kunde inte tro det här, sade Tobias Johansson

STCC Mantorp

Andreas Wernersson gjorde en succéartad STCC-debut

DA2D4163 (1)

Jocke Mangs på väg mot pallen.