STCC och Mentor samarbetar med ungdomen i fokus

STCC blir Brand Partner till den ideella organisationen Mentor Sverige. Mentor är en ideell organisation som arbetar för att ge ungdomar självkänsla och kraft att växa genom mentorskap.  Samarbetet syftar till att ge Mentors verksamhet synlighet genom den plattform som STCC utgör.

–  Mentor bedriver en verksamhet vars värderingar vi delar, säger Bob Huzell, vd för STCC. Jag är själv mentor åt en ungdom, för andra gången, och ser vilken betydelse det har. Därigenom har jag också kunnat följa Mentors verksamhet på nära håll och jag är djupt imponerad över det arbetet de gör för att hjälpa ungdomar att hitta rätt i livet.

–  Vi är glada över samarbetet med STCC, det leder till att vi når fler som vill vara med och bidra till att ge ungdomar en extra vuxen att prata med och kraft att växa, säger Karin Jordås, generalsekreterare för Mentor Sverige.

STCC skapar också ett mentorvärdsprogram där team och förare kan fungera som värdar en racedag för mentorer och deras ungdomar. Först ut att ingå i programmet är STCC-föraren Mattias Andersson och hans Dacia Dealer Team.

–  Det känns väldigt positivt att få vara en del av mentorvärdsprogrammet, säger Mattias Andersson. Jag hoppas att vi med vår medverkan ska kunna bidra till att skapa en spännande miljö för mentorerna och deras ungdomar träffas i.
Mer om Mentor
 
Mentor Sverige är en ideell organisation som arbetar för att ge ungdomar självkänsla och kraft att växa genom mentorskap. Syftet är att stärka dem i att fatta positiva beslut och välja bort våld och droger. Tack vare samarbete med skolor, kommuner och företag runt om i Sverige kan Mentor erbjuda mentorprogram till ungdomar i åldern 13-17 år, såväl längre individuella program, som korta insatser i grupp och studiemotiverande aktiviteter.
 
För mer information om Mentor, klicka här! 

mentor