Yokohamadäck till RallyX Supercar

Nästa år blir det premiär för Rallycross Supercar Scandinavia, den nya serie som STCC ligger bakom. Och redan nu är klart med officiell däckleverantör. Det blir Yokohama Scandinavia som kommer att förse den skandinaviska rallycrosseliten med däck.

–  Vi har sett en positiv utveckling av rallycrossen globalt och vi är övertygade om att STCC:s satsning på det nya mästerskapet kommer att bli framgångsrikt, säger Göran Bengtsson, General Manager för Yokohama i Sverige. Vi erbjuder våra kunder däck som levererar högsta prestanda på alla underlag, både grus och asfalt – därför är Rallycross Supercar Scandinavia en perfekt arena för oss att få visa upp våra produkter och kunnande på.

Yokohama är även officiell leverantör till WTCC, världsmästerskapet för standardbilar. Företaget har lång erfarenhet inom motorsporten, något som nu kommer den skandinaviska rallycrossen tillgodo. Yokohama kommer att leverera däck, inte bara till huvudklassen Supercar, utan även till instegsklassen Supercar Lites.

–  Vi har sedan flera år tillbaka ett mycket gott samarbete med Yokohama inom banracingen och vi är väldigt glada att vi nu kan bredda det samarbetet till att gälla även vår rallycross-satsning, säger Bob Huzell, vd för STCC. Yokohama har visat att de klarar att leverera hög kvalitet och servicenivå under de krävande förhållanden som motorsporten erbjuder.

Yokohama har tagit fram ett helt nytt rallycrossdäck för den nya serien. Däcket har testats av två team som kommer att delta i Rallycross Supercar Scandinavia, Kristoffersson Motorsport och Olsbergs MSE.

–  Däcket fick ett mycket gott mottagande, säger Bengtsson. Däcket har den prestanda och de egenskaper som motsvarar de krav som man kan ställa på ett riktigt bra rallycrossdäck. Vi ser fram emot att få vara en del av Rallycross Supercar Scandinavia, en av de mest extrema formerna av motorsport som finns.

yokohamarallyx