STCC, Yokohama och OMSE till start i rallycross-SM

I helgen är det final i rallycross-SM på Kinnekulle Ring och i Supercar-klassen har den svenska rallycrosseliten, med något enstaka undantag, gått man ur huse för att bjuda på en explosiv avslutning på säsongen. Vad sägs om namn som Anton Marklund, Johan Kristoffersson och den ständigt lika unge Per Eklund? Eller varför inte Andreas Eriksson, entreprenören, teamchefen och föraren, som driver Olsbergs MSE.
 
–     Det här är startskottet till nästa säsong då STCC drar igång Rallycross Supercar Scandinavia. Det är ett enormt intresse bland aktiva och det stora och starka startfält som det vi har i helgens SM-final är den bästa start på 2014 vi kan få, säger Andreas Eriksson teamchef för Olsbergs MSE som kommer att ratta en STCC-profilerad Ford Fiesta Supercar i helgens tävlingar.
 
–     Vi gör det tillsammans med STCC och Yokohama som kommer att bli officiell däckleverantör till mästerskapet nästa år för att representera Supercar-klassens framtid i Skandinavien, fortsätter Eriksson. Vi vill ge publiken en försmak av vad som komma skall under 2014 och framåt.

Startfältet bjuder också på flera unga talanger som är på väg upp inom rallycrossen. Unge Robin Larsson, son till dubble europamästaren i rallycross Lasse Larsson, kommer till start för Kristoffersson Motorsport i en Volkswagen Scirocco Supercar. Finländaren Joni Wiman, som vann Supercar Lites i den amerikanska Global Rallycross-serien, kör en Ford Fiesta Supercar för OMSE.
 
–     Vi vill visa att Supercar Lites-serien, som ju blir en del av nästa års STCC-satsning på rallycrossen, är en bra instegsklass, säger Eriksson. Inom rallycrossen är det ett kort steg mellan nationella mästerskap och EM och VM och karriärvägarna är väldigt tydliga och Supercar Lites är det första steget mot en internationell karriär inom rallycrossen.
 
Vid sidan av Robin Larsson kommer Kristoffersson Motorsport till start med förre STCC-mästaren Johan Kristoffersson. Rallycrosslegendaren Tommy Kristoffersson ser en ljus framtid för rallycrossen i Skandinavien.
 
–     Satsningen från STCC på rallycrossen ligger helt rätt i tiden när vi ser på utvecklingen internationellt med en stark serie i USA, ett europamästerskap som har blivit en succé och också ett världsmästerskap som startas nästa år, säger Kristoffersson.  Det finns ett uppdämt behov bland de aktiva på nationell nivå  som har saknat en bra kommersiell plattform att jobba från. Vi har lång erfarenhet av STCC från banracingen och nu får vi samma möjligheter att utveckla rallycrossen i Skandinavien och haka på den internationella trenden.
bildomsestccyokohama