Andreas Eriksson sexa i SM-finalen

Det blev rallycross av hög klass när Supercar-klassen kom till start på Kinnekulle Ring i SM-finalen. Andreas Eriksson, rally- och rallycrossveteranen kom till start i en Ford Fiesta för STCC, Yokohama och OMSE för att markera startskottet för det nya mästerskap som STCC lanserar nästa år, Rallycross Supercar Scandinavia. Andreas tog sig till final men där tvingades han bryta redan innan det första varvet var avklarat. 

– Det var förstås lite tråkigt när vi hade så bra fart i bilen idag, säger Eriksson. Men vi fick ändå visa att vi kan vara med i toppen och ha kul. Framför allt fick publiken se ett bra startfält i Supercar med många täta kamper under dagen. 

Finalen vanns av Peter Hedström, Skoda Fabia, före Mats Öhman i en Volvo S40. Trea blev Anton Marklund som kunde överta tredjeplatsen när Johan Kristoffersson fick slå av på takten efter punktering på vänster sida på sin VW Scirocco. Trots att Andreas Erikssons resa i finalen blev kort var han på ett strålande humör efteråt. 

– Det känns att svensk rallycross är på gång, fortsätter Andreas. Det finns en framtidstro i depån och en förväntan på att nästa säsong ska bli något utöver det vanliga när Rallycross Supercar Scandinavia kör igång. 

Dagen bjöd även på en uppvisning av den nya instegsklassen Supercar Lites. Kevin Eriksson och Sebastian Eriksson visade publiken att prestandan och explosiviteten i bilarna ger ett högt underhållningsvärde. Under morgondagen väntar en lång lista med förare, ett tjugofemtal talanger har anmält intresse för att provköra Supercar Lites-bilen. 

– Det känns väldigt positivt och målet är att vi ska få ihop ett starkt startfält till nästa säsong, säger Andreas Eriksson, vars Olsbergs MSE har tagit fram Supercar Lites-konceptet. 

– Tillsammans med de finansieringsmöjligheter vi erbjuder, låga driftkostnader i kombination med hög prestanda så är det här det givna alternativet för den som siktar på att köra Supercar i framtiden.

IMG_1197

Här är han, SM-segraren i Supercar 2013

IMG_1124

 Andreas Eriksson – snabb men fick bryta finalen

IMG_1191

 Men lika glad var han för det! 

IMG_1162

Andreas och Kevin Eriksson bjöd på uppvisning…

IMG_1153

…i varsin Supercar Lites-bil