Lyckat Supercar Lites-test

 

_DSC4310

Tjugo unga förare passade på när Olsbergs MSE med Andreas Eriksson i spetsen erbjöd ett  Supercar Lites-test på Kinnekulle under söndagen.  Sebastian Eriksson och Kevin Eriksson som båda kör Supercar Lites i USA fungerade som coacher under dagen. 

– Det fungerade väldigt bra och allt rullade på under dagen, säger Andreas Eriksson. Efter att ha tagit det lite försiktigt under förmiddagspasset kunde de flesta gasa på ordentligt under eftermiddagen. 

Det var en brokig skara förare som hade samlats på Kinnekulle Ring. Där fanns både kända och okända namn från många olika kategorier motorsport, allt från karting till rally via crosskart och banracing. 

– Vi ville visa att avståndet från det man håller på med, oavsett vad man kör, till rallycrossen inte är så stort, säger Andreas Eriksson. Supercar Lites fungerar som en bra instegsklass för alla oavsett vad man har för bakgrund inom motorsporten. 

Två förare som har fokus på sina banracingkarriärer var på plats för att testa. Andreas Wernersson som härom sistens gjorde succé i sin STCC-debut i finalen på Mantorp Park ville känna på hur det är att åka brett. 

– Det är verkligen en häftig bil med bra bromsar och växellåda, säger Wernersson. Det var verkligen generöst av Andreas Eriksson att erbjuda den här möjligheten. 

Se ombordfilmen från Andreas Wernerssons test! 

GP3-föraren Jimmy Eriksson passade också på att ta tempen på den nya rallycrossklassen. 

– Det är aldrig fel att testa något nytt, säger han. Det var första gången för min del och det är ju skillnad mot racingen där man försöker köra så tajt som möjligt, här gäller det att släppa ut ordentligt. 

STCC-föraren Alexander Graff kom i sällskap med storebror Christoffer som har lång erfarenhet av banracing, senast blev han trea i Volvo Original Cup.

– Racing är ju inte hälften så roligt! Vad är det jag har gått och väntat på i alla år, utbrast Christoffer efter det första testpasset. 

– Det här passar nog min körstil bättre. Det här är ett bra koncept som känns helrätt och jag tror att rallycrossen kommer att bli ett bra tillskott under STCC-helgerna. 

Linus Liese, 21 år från Malmö, har hört till toppen i rallycrossens Klass 2 i år. Supercar Lites kan bli nästa steg i karriären för den snabbe Linus. 

– Jag är jäkligt imponerad av bilen, säger han. Det är grymt med fyrhjulsdriften, den gör att man kan hålla en jämn och hög fart genom kurvorna. Jag tror på konceptet och tillsammans med STCC kommer det att bli ett lyft mediamässigt. 

Tobias Nilsson, 20 år och även han från Malmö, tillhör den svenska kartingeliten inom KZ2 och han gillar att det är lite hårdare tag inom rallycrossen. 

– Jag gillar att det är lite fajt förare mot förare, det är min grej, säger Nilsson som tror att klassen har en framtid i Sverige. 

– Det är kul att rallycrossen växer och det här är en rolig klass. Vi jobbar på att få ihop ekonomin till nästa år. 

I samband med NGK Masters i Karlstad nästa helg väntar nya tester. 

– Det är ett jättestort intresse för klassen och det känns att svensk rallycross är på gång, säger Andreas Eriksson. Det är en ny generation förare på väg upp och det finns ett sug efter en instegsklass som ger ger bra karriärmöjligheter. Det känns väldigt positivt just nu.

_DSC4354Andreas Eriksson höll i målflaggen 

IMG_1202Christoffer och Alexander Graff

Tobias NilssonRallycross passar Tobias Nilsson