Mattias Andersson och Dacia Dealer Team blir mentorvärd

Racerföraren Mattias Andersson och hans Dacia Dealer Team är först att hoppa på det mentorvärdsprogram som STCC har startat tillsammans med den idéella organisationen Mentor Sverige. Mentor arbetar för att ge ungdomar självkänsla  och kraft att växa genom mentorskap. Mentorvärdsprogrammet innebär att team och förare kan fungera som värdar en racedag för mentorer och deras ungdomar. 

– Mentor bedriver en verksamhet som är viktig för ungdomar och vi vill gärna vara med och stötta den, säger Mattias Andersson som också är teamchef för Dacia Dealer Team. Vi önskar mentorer och deras ungdomar välkomna att besöka oss under nästa säsong.
 
– Motorsporten är en väldigt spännande mötesplats som vi hoppas kommer att stimulera till nya tankar och idéer för de mentorer och ungdomar som besöker oss.
 
För Mentor innebär samarbetet med STCC nya möjligheter för verksamheten. Förutom att verksamheten synliggörs på olika sätt genom samarbetet, skapas också nya kontakter vuxna och ungdomar emellan.
 
– Mattias Andersson och hans team gör det möjligt för oss att erbjuda våra mentorer och ungdomar en spännande dag tillsammans, säger Karin Jordås, generalsekreterare för Mentor Sverige. STCC är en arena där vuxna och unga kan träffas över ett gemensamt intresse och vi är väldigt glada över att Mattias och Dacia ställer upp och hjälper till.

 

Mer om Mentor

Mentor Sverige är en ideell organisation som arbetar för att ge ungdomar självkänsla och kraft att växa genom mentorskap. Syftet är att stärka dem i att fatta positiva beslut och välja bort våld och droger. Tack vare samarbete med skolor, kommuner och företag runt om i Sverige kan Mentor erbjuda mentorprogram till ungdomar i åldern 13-17 år, såväl längre individuella program, som korta insatser i grupp och studiemotiverande aktiviteter.
 
För mer information om Mentor, klicka här!
 
 
 
Mer om Mattias Andersson och Dacia Dealer Team

Dacia Dealer Team drivs av Mattias Andersson med stöd av Dacia Sverige. Teamet gjorde i år en lyckad debutsäsong i STCC och Mattias slutade på en sammanlagd åttondeplats med tre femteplatser som bästa resultat under året. Mattias Andersson har under de senaste tio åren hört till toppen av den svenska banracingeliten. Han har tagit tre STCC-segrar och blivit som bäst fyra i mästerskapet.
 
Klicka här för mer info om Dacia Dealer Team!

DA2D1702