Nya Lites-tester efter NGK Masters

I helgen är det dags för folkraceklassikern NGK Masters att avgöras på Kalvholmens motorstadion i Karlstad. Mer än 500 förare är anmälda och de kommer från motorsportens alla grenar. Bland dessa förare återfinns bland annat STCC:s depåspeaker Robin Nilsson och kör han lika fort som han pratar så kan det räcka långt. 

I samband med NGK Masters passar också rallycrossteamet Olsbergs MSE på att genomföra ett Supercar Lites-test på måndagen. Förra helgen testade ett tjugotal unga talanger på Kinnekulle Ring. Bilen är en riktigt potent rallycrossbil och suget efter att köra på allvar var stort. På måndag står ett femtontal nya förare på kö för att prova på den nya instegsklassen till Rallycross Supercar Scandinavia. 

–På Kinnekulle hade vi förare från ett stort antal grenar inom motorsporten, från karting, banracing, crosskart, rally och rallycross, säger Andreas Eriksson, teamchef för Olsbergs MSE. Den här gången ligger tyngdpunkten på rally- och rallycrossförare. Vi fick ett väldigt positivt gensvar på Kinnekulle från de som testade och vi hoppas naturligtvis att det blir lika bra den här gången.

Jimmy ErikssonGP3-föraren Jimmy Eriksson på Kinnekulle Ring

image image2STCC:s depåspeaker Robin Nilsson ska köra NGK Masters