Nytt Supercar Lites-test

Förra helgen arrangerade Andreas Eriksson och hans Olsbergs MSE ett Supercar Lites-test i samband med SM-finalen i rallycross. På måndagen var det dags igen för ett femtontal gasglada talanger att testa instegsklassen till Rallycross Supercar Scandinavia på Kalvholmens Motorstadion i Karlstad. 

– Det var flera förare från rally och rallycross den här gången så det var full attack direkt, säger Eriksson. Roligt var också att vi hade två duktiga tjejer med bland deltagarna.

En av dem var Sandra Hultgren, 20 år från Charlottenberg, som har tävlat i rallycross och folkrace sedan 2009. 

– Det verkar jättebra och bilen var rolig att köra även om det var lite trixigt, säger Sandra, som trots sin grusvana inte har kört fyrhjulsdrivet tidigare. 

Konceptet med Supercar Lites, tillsammans med Supercar och STCC lockar.

–Det är roligare när man känner att man är med om någonting stort, säger Sandra. Får jag chansen att köra så kommer jag att ta den.

Mattias Olsson, 22 år från Kil, SM-tvåa i rally i år, testade för första gången hur det är att köra på bana. 

– Fränt, det är en rolig och lättkörd bil, säger Mattias. Jag tittar på alla möjligheter inför framtiden. Med STCC får vi hela mediabiten och jag tror att det här är ett bra koncept. 

En av få racerförare på plats i Karlstad var 23-årige Kevin Engman från Söderhamn. Förra året blev Engman trea i JSM i Clio Cup och även om han har banracingkarriären i fortsatt fokus så lockade det att testa rallycross.

– Det var första gången jag fick sladda, säger Kevin. Det var en jäkligt rolig bil att köra, Den var lätt att köra men förmodligen är det betydligt svårare att köra riktigt fort med den. Jag har ingenting klart för framtiden och det kan vara ett alternativ. 

Även Kevin tror att den gemensamma plattformen som STCC skapar för banracing och rallycross är av godo. 

– Jag tror att det blir bra för rallycrossen att köra tillsammans med STCC, racing och rallycrossen kommer att dra mer publik tillsammans. 

För Andreas Erikssson och Olsbersgs MSE som står bakom konceptet med Supercar Lites har det varit bråda dagar den sista tiden. 

– Vi har fått massor av förfrågningar om mer information efter det första testet på Kinnekulle, och många ringer och frågar om möjligheter att testa bilen, säger Andreas. Vi tittar på att arrangera fler testtillfällen och de som är intresserade är varmt välkomna att höra av sig.

 

Är du intresserad av att testa Supercar Lites, maila info@omse.se

 

IMG_3021

Sandra Hultgren laddade ordentligt på Lites-testet!

IMG_3107Sandra Hultgren

 

IMG_2833IMG_2880

 

Mattias Olsson kände sig hemma bakom ratten

 

 

 

 

 

IMG_3102

 

”Över förväntan”, tyckte Kevin Engman.