Stor testdag för racingtalanger

Höstens tester avlöser varandra i snabb takt för att hinnas med innan den första snön faller – i morgon på Gelleråsen ger STCC, KAK och Carrera Cup ett tjugotal unga racingtalanger, kvalificerade dels via Prins Carl Philips Racing Pokal och dels genom årets mästerskap i Clio Cup och Formel Renault 1.6, chansen att testa på vad det innebär att ta nästa steg i karriären.
 
De tre medaljörerna i Clio Cup, Andreas Wernersson, Robert Helling och Mattias Lindberg samt två av medaljörerna från Formel Renault 1.6, Erik Johansson och Lukas Sundahl är på plats för att testa en Carrera Cup-bil.
 
Dessutom har Kungliga Automobil Klubben utsett fyra ”wild cards” som också får chansen att känna på krafterna i en Porsche GT3.
 
– Det här är en del av KAK:s stöd till de juniorklasser som ingår i STCC, säger KAK:s generalsekreterare Niklas Nyström. Det känns väldigt roligt att kunna få ge dessa unga förare en chans att prova på en ny klass.
 
Dessutom – de tio förare som har kvalificerat sig via kartingtävlingen Prins Carl Philips Racing Pokal som kördes på Lidköpings Motorstadion i augusti i år har att se fram emot en testkörning med Clio Cup- eller Formel Renault 1.6-bil.
 
Joakim Jöhncke, ansvarig för Renaults satsning på motorsport i Sverige ser fram emot testet.
 
– Renault Clio Cup och Formel Renault 1.6 fungerar både som inkörsport och avstamp till en racingkarriär samtidigt som de står på egna ben sportsligt, säger han. Andreas Wernerssons framgångar i år i Clio Cup, och inte minst hans STCC-debut i finalen är ett kvitto på att vi har lyckats med att etablera våra klasser som en bra plantskola för unga racingtalanger. 

DA1D1036Robert Helling, Andreas Wernersson och Mattias Lindberg är klara för test.

 

karting Lidköping openPristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal 2013