Svenskt i Dunlop Clio-final

I helgen är det final för det Dunlop Clio Cup som avgörs i samband med den europeiska Clio Cup-mästerskapet. Tävlingen körs på spanska Motorland Aragon-banan, belägen strax utanför Alcañiz. Två svenska förare är på plats för att ge den internationella Clio Cup-eliten en match – dubble svenske mästaren Andreas Wernersson och Henric Skoog, fyra i årets Clio Cup-mästerskap.

För Andreas Wernersson innebär helgen tävling avslutningen på en lång och minnesvärd säsong vars höjdpunkt bestod i STCC-finalen på Mantorp Park där han tog en sjätteplats för Brovallen Design. 

–      Det ska bli skönt att få avsluta säsongen och jag hoppas att det kommer att bli bra, säger Wernersson. Jag siktar på att vinna – jag kliver inte på planet med målsättningen att bli tia.

Förarna som Wernersson kommer att möta tillhör europaeliten i klassen och till skillnad mot i Sverige är Clio Cup inte en juniorklass – vi talar erfarna seniorförare som ligger på en mycket hög nivå. Nicolas Milan, 33 år, är flerfaldig fransk mästare i Clio Cup och han har också vunnit Renault Clio Eurocup tidigare – det är med andra ord ett meriterat motstånd i helgen. 

–      Jag har kollat upp några av förarna jag ska möta och de har bra statistik, säger Wernersson som inte är sen att tillägga: 

–      Men det har jag också och jag tror att möjligheterna är goda. Kvalet blir viktigt eftersom det är ett så stort startfält men å andra sidan vet jag att jag är bra på omkörningar. 

Henric Skoog gjorde i år sin första säsong i Clio Cup och han var kanske den förare i startfältet som utvecklades mest under året. Han slutade femma efter fem placeringar på pallen.  

– Jag har förberett mig genom att köra banan i simulator och jag känner mig väl förberedd inför helgen, säger Henric. Jag ska försöka lära mig så mycket som möjligt och ha kul! När det gäller resultat är det svårt att veta men jag åker ned med en bra känsla. 

I slutet av säsongen gjorde Henric ett STCC-test för WestCoast Racing men siktet är ändå inställt på en säsong till i Clio Cup. 

–      Det tar ett tag att komma in i bilen och att hoppa mellan olika bilar från år till år tror jag inte är så bra, säger Henric. Det känns bra att köra Clio Cup ett år till. 

STCC.se kommer att följa helgens tävlingar med Andreas Wernersson och Henric Skoog – håll koll på våra uppdateringar!

 

Mer om Eurocup Clio, klicka här! http://www.renaultsport.com/The-2013-Eurocup-Clio-season.html

 

Motorland Aragon Programme 

Friday

13:30 – 14:00 Collective Test 1

15:40 – 16:10 Collective Test 2

Saturday

08:30 – 09:00 Qualifying

13:15 – 13:43 Race 1 (25 minutes + 1 lap) 

Sunday

12:25 – 12:53 Race 2 (25 minutes + 1 lap)

_JK_0947