WTCC-start för Rydell

Två STCC-mästare kör VM i helgen. Thed Björk, som sopade banan med konkurrenterna i år kör för Polestar Racing i en Volvo C30, och 2011 års mästare, Rickard Rydell, ställer upp för NIKA Racing i en Chevrolet Cruze. 

NIKA Racing, som tävlade med Chevrolet i STCC mellan åren 2007 till 2012 och tog en titel i teammästerskapet samt en förartitel genom Rickard Rydell, tog i år steget över till att köra WTCC. Och teamet har visat på vilken hög nivå de svenska STCC-teamen klarar att leverera internationellt. Tillsammans med danske Michel Nykjaer, trea i STCC  2012, har teamet gjort sensation genom att köra hem tre segrar i årets VM. Nykjaer hade inte budget för hela säsongen och nu är det alltså dags för Rickard Rydell att försvara teamets färger i helgens tävling i Shanghai. 

”Jag ser verkligen fram emot den här helgen – det ska bli riktigt kul! Det är begränsat med träning inför kvalet och jag har inte tävlat på över ett år, men jag får helt enkelt göra det bästa av situationen och ge allt. Jag har gjort vad jag har kunnat för att förbereda mig; gått igenom inställningarna med min ingenjör, studerat banan, och till och med vänt på dygnet hemma i Sverige för att anpassa mig till tidszonen i Shanghai. Det kommer inte att bli enkelt, men jag siktar i alla fall på poäng i båda racen och det känns väldigt bra att vara tillbaka på banan!”, säger Rydell i teamets pressrelease.

 

_MG_9427