Pallplats för Wernersson

I helgen avslutade den svenska Clio Cup-mästaren Andreas Wernersson från Lidköping årets racingsäsong när Dunlop Clio Cup, som samlar de bästa förarna från åtta olika nationella mästerskap, avgjordes på den spanska Motorland Aragon-banan. Efter en sjätteplats i det första heatet slog Wernersson till med en tredjeplats i det andra och det var en pallplats med mersmak.

–  Vilket jäkla race! Jag startade tia och tog ett par killar tidigt i racet. Sen körde vi ifatt ledarna som hade bränt sina däck – vi var fem förare som gjorde upp om segern på sista varvet, säger Wernersson. I sista kurvan gjorde en av de andra förarna en miss drog med sig en annan bil och jag kunde klämma mig emellan… En skön avslutning på säsongen och det var härligt att se den svenska flaggan vaja på podiet.

Förutom Andreas Wernersson från det svenska Clio Cup-mästerskapet deltog även Henric Skoog från Eskilstuna. Skoog visade att han hängde bra med i den internationella hetluften trots att han bara gör sin första säsong i klassen.  Efter en trettondeplats i det första heatet hade Skoog häng på tiondeplatsen i det andra när han gjorde en miss.

– Jag bromsade på mig och tappade kontakten med täten, säger Skoog som till slut kom i mål som tolva i sin internationella debut.

–  Det var skönt att känna att jag hängde med i tempot och det var en väldigt lärorik erfarenhet att få köra mot bästa tänkbara internationella motstånd.

För Skoog väntar förmodligen en säsong till i Clio Cup men för Andreas Wernersson är siktet inställt på STCC. I år gjorde han sin STCC-debut i finalen på Mantorp Park.

– Det känns som om det är dags att lägga den här klassen åt sidan, jag har tagit två JSM-titlar och det har varit en bra skola, säger Wernersson. Nu jobbar vi för att komma till start i STCC nästa år.

 

Resultat Dunlop Clio Cup, Motorland Aragon, Spanien, 2-3 november

Heat 1, 12 varv

1. Javier Villa, ESP, 28:45,541
2. Marc Guillot, FRA, +2,782
3. Nicolas Milan, ESP, +3,1016

6. Andreas Wernersson, SWE, +10,010

13. Henric Skoog, SWE, +25,554

Heat 2, 12 varv

1. Marc Guillot, FRA, 28:43,602
2. Antonio Martinez, ESP, +0,881
3. Andreas Wernersson, SWE, +2,170

12. Henric Skoog, SWE, +15,545

 Ställning Dunlop Clio Cup

  1. Marc Guillot, FRA, 43
  2. Javier Villa, ESP, 33
  3. Antonio Martinez, ESP, 30
  4. Nicolas Milan, ESP, 25
  5. Andreas Wernersson, SWE, 23
2013-11-03 17.17.37