Erik Johansson uttagen till förarprogram

Årets mästare i Formel Renault 1.6, Erik Johanson från Gnosjö, är uttagen till FIA Institute Young Driver Excellence Academy, ett förarutvecklingsprogram som drivs av det internationella bilsportförbundet FIA.

– Det här är helt otroligt – 2013 blir bara bättre och bättre för min del, säger Erik. Det känns hedrande att ha fått det här förtroendet av FIA och av jurypanelen, och jag kommer verkligen att göra allt för att ta tillvara på den här möjligheten. Jag hade en bra känsla under uttagningarna i Österrike, och nu ser jag fram emot att bygga vidare på det med start i Edinburgh i december.

Med sina 17 år är Erik yngst av alla deltagare i utvecklingsprogrammet som syftar till att ge unga förartalanger möjlighet att utvecklas.

– Det här kommer utan tvekan att gynna min utveckling både på och utanför banan, och timingen är dessutom perfekt. Vintern är vanligtvis en ganska stillsam period om man sysslar med banracing, men nu får jag verkligen chansen att komma i bästa tänkbara form till nästa säsong. En fantastisk möjlighet!

Erik, som kör för Team Tidö, vann årets mästerskap i Formel Renault 1.6 i hårdaste konkurrens. Teamchefen David von Schinkel gläds åt beskedet.

– Vi är väldigt, väldigt glada över beskedet från det internationella bilsportförbundet. Det här är det största beviset hittills på att vi valt rätt kille inför framtiden, och jag är övertygad om att Erik kommer att greppa den här chansen med båda händerna. Att han dessutom är yngst av samtliga tio i akademin befäster bara vår tilltro till hans potential. Tack vare den här uttagningen kommer Erik att få ta del av ovärderlig kunskap från några av den här sportens mest kunniga instruktörer – en otrolig möjlighet för någon som inte ens är gammal nog att köra bil på våra allmänna vägar. Stort grattis Erik!

DA2D4654