Göransson kör Safarirallyt

Fyrfaldige STCC-mästaren Richard Göransson ger sig i veckan ut på sitt största äventyr hittills i sin karriär. Richard ska tillsammans med kartläsaren Emil Axelsson köra det 420 mil långa Safari Rallyt i som körs i Kenya och Tanzania. Satsningen görs som ett välgörenhetsprojekt ihop med det svenska teamet Race4Health och teamkompisar är bland annat rallylegenderna Stig Blomqvist och Björn Waldegård.

– Vilken upplevelse det här ska bli. Safari Rallyt är ju tävlingarnas tävling och att få möjligheten att köra i full fart i det afrikanska landskapet samtidigt som vi genomför ett unikt välgörenhetsprojekt är en ära, säger Richard.

Teamet ställer upp med sex bilar på startlinjen och alla bilar representerar varsin välgörenhetsorganisation samlat under projektnamnet Race4Health.

– Jag är både glad och stolt att ha Richard och Emil med i detta projekt. Via vår hemsida www.race4health.com kommer alla ha möjligheten skänka pengar till de olika välgörenhetsorganisationerna under ett års tid och pengarna går oavkortat till respektive organisation, säger teamchef David von Schinkel.

Rallyt startar på torsdag och körs över nio dagar på de afrikanska vägarna i Kenya och Tanzania.

– Det blir verkligen något jag tidigare inte upplevt i min karriär.  Bara att få fara fram på den afrikanska landsbygden kommer att vara ett minne för livet, säger världsmästaren för kartläsare Emil Axelsson

 

Rallyt kan följas på www.eastafricansafarirally.com och Richard och Emil har startnummer 56.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES