Sandra Hultgren och Kevin Eriksson kör Supercar Lites för Olsbergs MSE

Rallycrossteamet Olsbergs MSE presenterade idag två av sina förare till sin Supercar Lites-satsning nästa säsong. Sandra Hultgren, 21 år, från Charlottenberg i Värmland och Kevin Eriksson, 17 år, från Nynäshamn kommer att ratta varsin Supercar Lites-bil i nästa års mästerskap som körs tillsammans med den nystartade RallyX Supercar Scandinavia-serien. 

– Det känns helt otroligt att ha fått den här chansen. Det ska bli jättekul och jag kommer att göra mitt bästa för att förvalta den här möjligheten på ett bra sätt. Men jag kommer att vara väldigt nervös första tävlingen, säger Sandra som för bara några år sedan hörde till den svenska utförsåkningseliten innan hon växlade över till rallycrossen. 

– Jag gick på skidgymnasiet i Torsby men började köra folkrace 2009, fortsätter Sandra. Jag satsade hundra procent på båda sporterna men nu är det bara rallycrossen som gäller. 

Kevin Eriksson har påbrå. Det är nämligen pappa Andreas som driver teamet men Kevin har fått gå den långa vägen genom att meka och hjälpa till. Han gjorde sin rallycross-debut i år då han ställde upp i Super 1600-klassen i EM. Där slog han till med seger redan i andra deltävlingen och nu ser han fram emot att få tävla på hemmaplan. 

– Det ska bli riktigt kul att få tävla på hög nivå i Sverige, säger Kevin. Bilen är väldigt rolig att köra och STCC:s upplägg med rallycrossen känns väldigt bra. Det är ett nytänk som behövs. Det kommer att bli en bra serie. 

Intresset för den nya Supercar Lites-klassen som drivs av Olsbergs MSE har varit stort. Det är en perfekt instegsklass för den som siktar på att ta sig vidare till Supercar Lites-bilarna har fyrhjulsdrift och är uppbyggda på samma sätt som en Supercar-bil. Effekten är tillräckligt hög för att att steget till Supercar inte ska bli för stort.

Närmre 40 förare har testat bilen under hösten och redan nu är åtta bilar klara för nästa säsong. 

– Det ser väldigt bra ut och jag är väldigt glad över att ha fått med mig två bra förare i vårt eget team, säger teamchefen Andreas Eriksson. Sandra imponerade under våra tester och det ska bli väldigt spännande att följa hennes utveckling. 

– Kevin har skött sig väldigt bra under sitt debutår i rallycrossen och jag hoppas att han kommer att fortsätta utvecklas i samma takt under nästa år, fortsätter Andreas. 

Premiären för Supercar Lites sker i samband med STCC- och RallyX Supercar Scandinavia-tävlingen den 9-10 maj på Ring Knutstorp nästa år.

IMG_1370