Sebastian Eriksson klar för Olsbergs MSE och RallyX Supercar Scandinavia

Den unge rallycrosstalangen Sebastian Eriksson, 20 år, från Sunnemo i Värmland, är klar för det nya rallycrossmästerskapet som lanseras av STCC nästa år, RallyX Supercar Scandinavia. Eriksson kommer att köra en Ford Fiesta Supercar med 600 hästkrafter under huven för Olsbergs MSE, ett av de största och mest välmeriterade teamen inom den internationella rallycrossen.

– Jag känner mig ganska trygg. Jag har testat Supercar-bilen och farten fanns där direkt, säger Sebastian. Vi har den bästa bilen och det bästa teamet – det är helt upp till mig att leverera. 

Sebastian kommer att få möta hårt motstånd, inte minst från Volkswagen-föraren, förre STCC-mästaren Johan Kristoffersson, men det är ingenting som han räds. 

–      Han har nog större press på sig än vad jag har, säger Sebastian. Jag slår lite ur underläge och det passar mig. Johan är väldigt duktig men det är en utmaning jag ser fram emot. 

Sebastian har en kort rallycrosskarriär bakom sig. Efter några folkrace-säsonger gjorde han sin rallycrossdebut 2011 och redan förra året slog han till med ett JSM-guld. I år har han kört för Olsbergs MSE i Lites-klassen i den amerikanska Global Rallycross-serien. 

–      Sebastian är en talang som är mogen långt utöver sin ålder, säger Andreas Eriksson. Han har visat att han har vad som krävs för att vara med och slåss i toppen nästa år i Supercar. Han har både snabbheten och tuffheten. 

Den 9-10 maj blir det premiär för RallyX Supercar Scandinavia på Ring Knutstorp tillsammans med STCC. 

IMG_1360 Sebastian Eriksson och Andreas Eriksson