Tre förare klara för Carrera Cup

Mindre än två veckor efter att kalendern för 2014 års Carrera Cup Scandinavia offentliggjorts klargör nu inte mindre än tre förare att de kommer att köra 2014 års upplaga av cupen. Mats “Snickar-Matte” Karlsson, som i år nästan tycktes ha tecknat prenumeration på pallplatser, återkommer för ännu ett år med Mtech i sällskap med Magnus Öhman och Kenneth Pantzar som gör sina första fulla säsonger i Carrera Cup. 

Varken Öhman eller Pantzar är dock nybörjare inom racingen och de bägge har synts i Carrera Cup Scandinavia under säsongen 2013. Kenneth Pantzar deltog på Solvalla och Mantorp Park medan Magnus Öhman körde tävlingarna i Karlskoga, Tierp och på Mantorp. Efter den storslagna finalen på Mantorp Park tycks många förare ha fått mersmak, bland dem Kenneth Pantzar: 

– Man lever bara en gång och får ta tillfället i akt. Jag är nöjd och faktiskt förvånad över min snabba personliga utveckling inom racingen. Naturligtvis vill man ju testa gränserna, se vad man går för och jämföra sig med andra, så att nu få sitta i en slagkraftig bil och se vilken nivå man ligger på ska bli fantastiskt kul. Jag ser verkligen fram emot en händelserik Carrera Cup-säsong, säger Kenneth Pantzar från förarsätet på väg för att sälja sin gamla Porsche av 2009 års specifikation – en bil som nu har ersatts av den modernaste Porsche 911 GT3 Cup-bilen. 

Även den betydligt mer rutinerade Mats “Snickar-Matte” Karlsson ser med tillförsikt på framtiden: 

– Mantorp Park var ett riktigt skönt avslut på året och att nu kunna runda av kalenderåret med att ha klart för nästa år känns naturligtvis riktigt tryggt. Nu kan vi ligga i framkant och fokusera mer på sakerna runtomkring som partners, uppladdning och de övriga bitarna. Att ha med sig Magnus och Kenneth, två nya, sköna killar som vill satsa 100% på det här, känns också riktigt bra och jag hoppas att vi tre kan utgöra lite inspiration för övriga som vill ge sig in i Carrera Cup. Nu ser jag fram emot en vit jul och en tidig vår 2014, så man kan komma igång med racingen, skrattar Matte med adress på 2013 års snöiga försäsongstest i Karlskoga.

STCC Mantorp