Erik Jonsson på väg mot STCC

Erik Jonsson, 23-åringen från Trollhättan som i år körde Carrera Cup är inte rädd att sticka ut hakan – nu annonserar han en satsning mot STCC 2014. 

– Jag går in för det här helhjärtat och gör en satsning på att ta mig till STCC, säger han. Jag ska stå på startlinjen i STCC nästa säsong och blir det STCC så är det i en av WestCoast Racings bilar som jag sitter. 

Dick Jönsson-Wigroth som driver WestCoast Racing menar att det är viktigt att trygga återväxten i svensk racings kungaklass. Redan under mitten av årets säsong påbörjade han och Erik Jonsson en diskussion om en gemensam framtid. 

– Vi arbetar hårt med att få in nya förare i STCC och för en dialog med flera unga talanger, säger Jönsson-Wigroth. Erik är en av dessa förare och vi kommer att göra vårt för att göra det möjligt för honom att köra för oss nästa säsong. Som förare är han definitivt mogen att ta klivet upp. 

Erik Jonsson har steg för steg arbetat sig närmre en plats i racingeliten tillsammans med det egna, familjedrivna teamet. 2009 blev han mästare i Volvo Original Cup, 2011 tvåa i JTCC. TIll 2012 tog han steget upp till Carrera GT Cup där han blev trea och han fortsatte i år med en sjätteplats i Carrera Cup efter att ha tagit fyra pallplatser. 

– Jag är redo för STCC, säger han. Det är dags för mig att ta steget till ett professionellt team om jag ska utvecklas vidare som förare och det bästa teamet, i mitt tycke, med de förutsättningar de har att jobba med är WestCoast Racing. 

Arbetet med att hitta finansiering för nästa år har varit igång sedan en längre tid tillbaka. Nu lägger Erik Jonsson i högsta växeln för att kunna stå på startlinjen den 9-10 maj i STCC-premiären på Ring Knutstorp. 

– Vi har kommit en bra bit på vägen. Nu gäller det att lägga de sista pusselbitarna, avslutar Erik Jonsson. 

ErikJonsson4