2013 i backspegeln – Robin Rudholm

Robin Rudholm

Team: Xlander/WestCoast Racing, WestCoast Racing

Bil: BMW SR

Placering: 10

Poäng: 36

 

STCC-veteranen Robin Rudholm var något av en överraskning när årets startfält i STCC presenterades. Rudholm körde WestCoast Racings tredjebil vid sidan av Richard Göransson och Fredrik Larsson. Det blev en kort säsong som kom att präglas av ekonomiska bekymmer – finansieringen av styrningen uteblev och Rudholm tvingades avbryta tävlandet efter Falkenberg. Men fram till dess hann Rudholm i alla fall visa att han är en förare att räkna med– eller var, för efter säsongen meddelade han att hjälmen läggs på hyllan – i Göteborg slog han till med en tredjeplats, något av ett litet mirakel då han på fredagsmorgonen fortfarande inte visste om han skulle komma till start överhuvudtaget. Det var en körning där Rudholm fick utväxling av sin erfarenhet och rutin, en insats som skvallrade om hans kapacitet. Men tyvärr räckte inte resultatet till för att rädda säsongen.

Efter Falkenberg stod Rudholm över alla tävlingar fram till finalen då han kom tillbaka i STCC för sista gången. Det blev en bra helg med tanke på att ett inhopp alltid är ett inhopp. Förutsättningarna att göra sig gällande blir alltid lidande och under de omständigheterna levererade Rudholm riktigt bra resultat. Speciellt med tanke på att teamet inte hittade helt rätt med inställningarna till någon av sina förare. Rudholm kvalade in som bästa BMW-förare på en sjätteplats, en position inom teamet som han försvarade i det första heatet. Det blev en sjundeplats i finalen och Rudholm kunde lämna elitracingen bakom sig rak i ryggen. Som det proffs han är levererade han det som gick att leverera med de förutsättningar som fanns och ingen skugga faller över vare sig team eller förare – men lite tråkigt att vi inte fick uppleva mer av en förare som mycket väl hade kunnat hjälpa till att göra fajten om mästerskapet betydligt mer spännande. 

_OS_7068Rudholm var snabb på Solvalla men fick parkera tidigt i loppet.

 

 

STCC GöteborgPallplatsen i Göteborg var mer än välförtjänt – en stark körning när den behövdes som mest.