2013 i backspegeln – Daniel Haglöf

Daniel Haglöf

Team: PWR Racing

Bil: SAAB 9-3

Placering: 9

Poäng: 63 

Sakta men säkert har Daniel Haglöf byggt upp sitt team, PWR Racing, och till i år var förväntingarna höga. Haglöf gjorde det mesta rätt men i likhet med de flesta andra som körde för enbilsteam hade han svårt att slå sig in bland alla BMW- och Volvo-förare. Det var nästan omöjligt. Haglöf fick koncentrera sig på kampen om att bli ”Best of the Rest”, en kamp som kom att utspela sig mellan honom, Mattias Andersson och Jocke Mangs.

Inledningsvis var det Haglöf som hade övertaget i den kampen och när omständigheterna jämnade ut förutsättningarna, som i Göteborg då väderleken spelade spratt med deltagarna, kvalade han in som fyra. En pallplats såg ut att vara inom räckhåll men den gode masen fick nöja sig med en sjundeplats. I tävlingen därefter blev Haglöf den förste förare som inte satt i en Volvo eller BMW att ta en plats på pallen. I det första heatet körde han till sig en tredjeplats vilket skulle bli hans bästa resultat för säsongen. 

I de följande tävlingarna blev det poäng men i Östersund, exempelvis, hade det kunnat bli mer än så om inte ett motorras hade ställt till det redan på den fria träningen. På Ring Knutstorp svarade Haglöf för ytterligare en fin insats då han blev fyra. Därmed hade han något av matchboll i kampen mot Andersson och Mangs men finalen blev en besvikelse. Farten infann sig inte och mot Mangs avslutning med två tredjeplatser fanns inget att göra. Haglöf fick även ge sig mot Mattias Andersson som lyckades prestera som bäst på hemmabanan.

Åtta eller nia i tabellen spelar kanske mindre roll. Det Haglöf kan ta med sig är att han ändå hade en högre högstanivå resultatmässigt jämfört med Andersson och att teamet tog stora steg framåt bakom kulisserna. Även när det var motgångar nog för att få den bäste att hänga med huvudet bet man ihop och jobbade professionellt med att hela tiden förbättra läget. 

Om Haglöf kan höja lägstanivån till nästa säsong kommer det att bli fler pallplatser, var så säkra. 

STCC FalkenbergGlädje i teamet efter tredjeplatsen i Falkenberg.

STCC GöteborgHaglöf var snabb mellan räckena i Göteborg.

DA2D4082 (1)Schuckra kvantingar i svid – det var god stämning i teamet under året.