Björk rankad fyra i världen av TcT

Fyra STCC-förare gick in på standardbilsracingens husorgan Touringcar Times topplista över världens 30 främsta standardbilsförare 2013. Bäst placerad på en fjärdeplats var inte helt oväntat årets STCC-mästare Thed Björk med motiveringen: 

”Under försäsongen utlovade Björk en titel och levererade mer än så. 33-åringen skrev in sig i STCC:s historieböcker efter en säsong med åtta segrar, varav fyra togs i rad. Svensken avslutade sässongen med ett inhopp i WTCC där han slog sig in i toppen av fältet trots begränsad erfarenhet av både bana och bil. ”  (Översatt från engelska) 

Näst bäst placerad, inte heller det oväntat, på en tolfteplats var Richard Göransson. Touringcar Times noterar att Göransson levererade resultat trots bekymmer med tekniska problem och otur under säsongen. 

Något mer överraskande var att Polestar Racings Linus Ohlsson placerade sig före teamkompisen Robert Dahlgren trots att förhållandet dem emellan var det omvända i STCC-tabellen. Ohlsson rankas som nummer 18 medan Dahlgren intar plats 20 i listan. 

Den fjärde svenska förare som förärades med en plats bland de 30 bästa i världen var Jocke Mangs. 

De svenska förarna var i gott sällskap. Jamie Whincup, V8 Supercars, Yvan Muller, WTCC och Craig Lowndes, V8 Supercars, toppade listan. Trean i STCC 2012, dansken Michel Nykjaer placerade sig tia. DTM-föraren Mattias Ekström återfinns först på en 27:e plats. 

Läs mer här!

DA2D3845 (1)