Patrik Flodin sadlar om – kör Supercar Lites

Patrik Flodin kommer att köra i den nya Supercar Lites-serien för Brings Racing. Supercar Lites ingår i STCC:s nystartade satsning på rallycross, RallyX Supercar Scandinavia. Klassen som har SM-status körs med häftiga fyrhjulsdrivna bilar med drygt 300 hästar under huven.

Den 29-årige Patrik Flodin kommer från Ilsbo i Hälsingland och han har inte mindre än två VM-silver i grupp N med sig i bagaget från sin rallykarriär. Dessutom är Flodin den första icke ryske medborgaren som har kammat hem segern i ryska mästerskapet. I fjol banracingdebuterade han tillsammans med Brings Racing i V8 Thunder Cars och utsågs till ”Årets Rookie” i klassen. I och med den här satsningen gör Flodin sin rallycrossdebut.

– Jag tror att den här kombinationen av rally och racing är en bra mix och passar som handen i handsken, säger Patrik Flodin entusiastiskt. Det har alltid varit lite av en dröm att få köra rallycross och jag är verkligen tacksam för att Brings Racing ger mig den här chansen i en så här motorstark bil. Det ska verkligen bli otroligt kul!.
 
På lördag far Patrik tillsammans med teamchefen Bengt ”Becke” Bring till Nynäshamn för att hämta sin rallycross-Ford hos Olsbergs MSE.

– Det ska bli riktigt kul och spännande, säger Bengt Bring. Vi har fått ett otroligt bra mottagande av Andreas Eriksson och Olsbergs MSE, som byggt bilen och jag ser nu fram emot en säsong på rallycrossbanan.

 

 

Kortfakta Patrik Flodin 

Bor: Ilsbo 
Född: 840816 
Klubb: Ilsbo MK
Debuterade: 2001
Kör: Rallycross-SM i Supercar Lites med Brings Racing http://www.bringsracing.se/
Yrke: Rallyförare/Rallycrossförare
Meriter: 2 VM-silver i Rally-VM, grupp N, Svensk Mästare i rally, grupp N, Årets Rallyförare Bilsport Award,  ”Årets Rookie i V8 Thunder Cars”, Flera delsegrar i VM-rallyn, medlem i SMSC (Svenska Rally Landslaget)
Intressen: Rally, allt motordrivet  

Fakta Supercar Lites

Effekt: 320 hk
Motor: Ford Duratec
Växellåda: 6-växlad sekventiell
Drivning: Fyrhjulsdrift

Förare klara för Supercar Lites 2014

Kevin Eriksson
Sandra Hultgren
Alexander Westlund
+ flera som kommer att presenteras inom kort

Vad är RallyX Supercar Scandinavia? 

RallyX Supercar Scandinavia är ett rallycrossmästerskap som drivs av STCC. Den tyngsta klassen, Supercar, är specialbyggda, fyrhjulsdrivna bilar med turbodrivna 2-litersmotorer som utvecklar mer än 600 hästkrafter. Bilarna baseras på personbilar och bland de vanligast förekommande bilmärkena hör Ford, Volkswagen, Citroën, Renault och Peugeot, bland andra. Bilarna är byggda enligt samma reglemente som används i Global Rallycross, EM och VM i rallycross. Däcktillverkaren Yokohama har utsetts till officiell leverantör till mästerskapet. I RallyX Supercar Scandinavia ingår också en instegsklass, Supercar Lites, som möjliggör för unga talanger att till rimlig kostnad kunna ta steget in i rallycrossen. Klassen är ett enhetsreglemente med möjlighet att använda valfri kaross för den som önskar. Supercar Lites-klassen drivs av Olsbergs MSE. Både Supercar- och Supercar Lites-klassen har SM-status.


RallyX Supercar Scandinavia – Kalender 2014*

9-10 maj  Ring Knutstorp (tillsammans med STCC)
29 maj Arvika
6-7 juni  Göteborg (tillsammans med STCC) (Ej Supercar Lites)
26 juni  Strängnäs (kvällsrace)
22-23 augusti Ring Knutstorp (tillsammans med STCC)
5-6 september  Solvalla final (tillsammans med STCC)

*Preliminär kalender

_DSC5418_sPatrik Flodin med teamchefen Bengt ”Becke” Bring. Foto: Andrea Ivares Berglind

_DSC5652_sPatriks nya verktyg – en Supercar Lites-bil med 320 hästar under huven! Foto: Andrea Ivares Berglind