2013 i backspegeln – Linus Ohlsson

Linus Ohlsson

Team: Volvo Polestar Performance

Bil: Volvo S60

Placering: 4

Poäng: 146

 

Linus Ohlsson skötte sina kort rätt. Den unge talangen som under 2012 körde för Team Tidö och utmanade Fredrik Ekblom om TTA-titeln snappades upp av Volvo Polestar Racing till i år. Det blev en tuff utmaning för Ohlsson. Att gå från ensam förare i teamet till att ha tre mycket kompetenta teamkollegor – och inte vilka tre som helst. Ekblom, Björk och Dahlgren är inga förare man skojar bort i första taget – ställer nya krav. Som yngst och ny teamet hade inte Linus Ohlsson samma marginaler när det gällde att utmana ute på banan. En krasch kostar mer i förtroende från teamet när man befinner sig i början av karriären än i slutet av densamma. Men Ohlsson skötte sig bra i orkesterdiket. Han spelade andrafiolen när så krävdes och när det fanns utrymme att kliva fram och riva av ett solo, som i Falkenberg och i finalen på Mantorp Park där han tog sina två segrar för säsongen, gjorde han det med bravur. 

Ohlsson körde närmast prickfritt under säsongen. Misstagen var få. I det första heatet i Falkenberg missade Ohlsson i omstarten och tappade placeringar. I ivern att ställa skadan tillrätta petade han Robin Rudholm av banan vilket renderade en bestraffning som gjorde att han gick poänglös från tävlingen. På Gelleråsen gjorde han en avåkning, som hade kunnat drabba vem som helst eftersom banan var full av grus efter en tidigare incident. Den enda övriga nollan i kolumnen kom i Göteborg och den förklaras enkelt med ett felaktigt däckval i en tävling vars utgång var ett lotteri på grund av väderleksomständigheterna. Linus Ohlsson satte inte många fötter fel och imponerade med sin jämnhet.

Även i kvalen var Linus Ohlsson snabb. Sammanlagt tog han 12 kvalpoäng, lika många som Richard Göransson och Robert Dahlgren, och två pole position – farten fanns där och tillsammans med en sammanlagd fjärdeplats i tabellen kan inte betyget för fjolårets säsong bli annat än högt för Linus Ohlsson.

DA1D0690Linus Ohlsson avslutade säsongen med en seger i finalen.

 

STCC KarlskogaPå Gelleråsen slutade det i gruset.

STCC FalkenbergFörsta segern kom i Falkenberg.

STCC TierpTierp blev ingen fullträff men en femteplats räddade ändå dagen.