SM till V8 Thunder Cars

Svenska Bilsportförbundet tilldelar V8 Thunder Cars SM status 2014

Inför säsongen 2013 fick klassen SM-status för första gången.
– Vi var mycket glada då och är givetvis lika glada i år när vi återigen har tilldelats SM-status. Detta ser vi som ett kvitto på att racingklassen är mycket väl omtyckt och i och med detta har goda möjligheter att utvecklas ytterligare, säger förarföreningens ordförande, Anders Brofalk.

I flera år har vi haft status som ett riksmästerskap inom ramen för Svenska Bilsportförbundet. Klassen har på senare år ökat allt mer i popularitet och har lockat fler och mer namnkunniga förare och till en följd av detta graderades vi upp till högsta statusen du kan få i Sverige.
 
Under säsongen 2013 bestod topp skiktet av mycket erfarna förare som Fredrik Ros, Jens Edman, Alx Danielsson, Patrik Flodin, Daniel Roos och många fler. 


– Startfältet var det största i STCC-arrangemanget med mellan 20-25 bilar vid våra SM-tävlingar, säger förarföreningens ordförande Anders Brofalk.
 
V8 Thunder Cars, en av Sveriges största och mest publikfriande racingklasser, kommer under 2014 att köras tillsammans med STCC. Till 2014 kommer också ett nytt bilmärke att tillkomma i mästerskapet. Det blir Dodge Challenger som gör Chevrolet och Ford sällskap i startfältet.

DA1D1257 (1)Fredrik Ros blev historisk genom att bli den förste att ta SM-guld i V8 Thunder Cars.