Tiger klar för RallyX Supercar Scandinavia

En av svensk rallycross verkliga profiler, Fredrik Tiger, tar steget upp till den nya RallyX Supercar Scandinavia-serien som drar igång i år. 42-åringen från Kalix har tidigare tagit tre SM-guld i klassen Super Nationell – nu ska han utmana den svenska eliten i Supercar, rallycrossens motsvarighet till Formel 1.

–  Nu går Tiger-tåget och det blir garanterat åka av, säger Tiger. Det blir full satsning från min sida.

Bilen som Fredrik Tiger kommer att utmana den skandinaviska rallycrosseliten med är en Ford Focus byggd av Michael Jernberg. 

–  Det sitter rätt grejer i den! Möjligheten uppenbarade sig, det var rätt bil vid rätt tillfälle, fortsätter Tiger. Mina sponsorer tyckte att det är nu eller aldrig som gäller och då var det bara att köra.

Fredrik Tiger är en av landets populäraste rallycrossförare och han har många fans som stöttar.

–  Många har frågat på Facebook hur de kan hjälpa till. Det värmer oerhört när man ser hur många som engagerar sig, säger Tiger som kommer att bygga ett extra tält till tävlingarna för att ta hand om sina fans.

–  De betyder väldigt mycket för mig och jag vill ge något tillbaka.

Utöver satsningen på SM och RallyX Supercar Scandinavia hoppas Tiger också på att få köra VM-deltävlingen i Höljes. Och på sikt är det också VM som lockar. 

– Håll ögon och öron öppna för det kommer att hända grejer, säger Tiger. Det här är en treårssatsning där jag siktar på att utmana om VM-titeln. Det här är första steget, till 2015 blir det en ny bil, en BMW som vi kommer att bygga, och då tar vi nästa steg.

Premiären för RallyX Supercar Scandinavia körs tillsammans med STCC på Ring Knutstorp den 9-10 maj.

B-4Fredrik Tiger kör inte för att bli tvåa – målet är en VM-titel.

 

 

press5I år blir det en Ford Focus – nästa år en BMW