Daniel Holten klar för OMSE och Supercar

Nu är det klart vilka förare som kommer att representera Olsbergs MSE i nystartade RallyX Supercar Scandinavia. Förutom Sebastian Eriksson, som presenterades i december, är det den norske talangen Daniel Holten, 22 år, från Stavanger som kommer att utmana i Supercar-klassen i en av teamets Ford-bilar.

–  Det känns fantastiskt bra, säger Holten. Jag har testat bilen förra året och jag var väldigt nöjd med både bilen och teamet. OMSE har bevisat många gånger om att de är ett team som kan leverera resultat. Det kommer att bli tufft motstånd men målet är att vara med i toppen av mästerskapet och slåss.

Holten gjorde bland annat ett inhopp i fjolårets EM-tävling i Höljes där han tog sig till finalen.

–  Daniel Holten är en ung förare som jag tror mycket på, säger Andreas Eriksson, teamchef för Olsbergs MSE. Tillsammans med Sebastian har vi ett mycket starkt team inför årets säsong i RallyX Supercar Scandinavia.

Olsbergs MSE är världens ledande rallycrossteam och under dagen presenterades också teamets globala satsning på VM och den amerikanska Global Rallycross-serien. I VM representeras Olsbergs MSE av ytterligare en norrman, Andreas Bakkerud och lettländaren Reinis Nitiis. Patrik Sandell och finländaren Joni Wiman kommer att försvara teamets färger i Global Rallycross.

–  Rallycrossen genomgår en fantastisk expansion där de internationella mästerskapen kompletteras med nationella mästerskap i form av RallyX Supercar Scandinavia, fortsätter Andreas Eriksson. Detta kommer att trygga återväxten av deltagare på alla nivåer och det gynnar sporten som helhet.

Sedan tidigare är Sandra Hultgren och Kevin Eriksson klara för den nya instegsklassen Supercar Lites som kommer att köras i samband med RallyX Supercar Scandinavia.

Premiären för RallyX Supercar Scandinavia körs tillsammans med STCC på Ring Knutstorp den 9-10 maj.

Deltagare klara för RallyX Supercar Scandinavia 2014

Förare  Team Bil 
Johan Kristoffersson Volkswagen Dealer Team  VW Polo
Ole Christian Veiby Volkswagen Dealer Team  VW Polo
Sebastian Eriksson Olsbergs MSE  Ford Fiesta
Daniel Holten Olsbergs MSE  Ford Fiesta
Mats Öhman Bröderna Öhmans  Tillkännages inom kort
Fredrik Tiger Team Tiger  Ford Focus
Robin Larsson Larsson Jernberg Motorsport  Audi A1
Presenteras inom kort Presenteras inom kort  Presenteras inom kort
Presenteras inom kort Presenteras inom kort  Presenteras inom kort
Presenteras inom kort Presenteras inom kort  VW Scirocco

Vad är RallyX Supercar Scandinavia? 

RallyX Supercar Scandinavia är ett rallycrossmästerskap som drivs av STCC. Den tyngsta klassen, Supercar, är specialbyggda, fyrhjulsdrivna bilar med turbodrivna 2-litersmotorer som utvecklar mer än 600 hästkrafter. Bilarna baseras på personbilar och bland de vanligast förekommande bilmärkena hör Ford, Volkswagen, Citroën, Renault och Peugeot, bland andra. Bilarna är byggda enligt samma reglemente som används i Global Rallycross, EM och VM i rallycross. Däcktillverkaren Yokohama har utsetts till officiell leverantör till mästerskapet. I RallyX Supercar Scandinavia ingår också en instegsklass, Supercar Lites, som möjliggör för unga talanger att till rimlig kostnad kunna ta steget in i rallycrossen. Klassen är ett enhetsreglemente med möjlighet att använda valfri kaross för den som önskar. Supercar Lites-klassen drivs av Olsbergs MSE. Både Supercar- och Supercar Lites-klassen har SM-status.

Kalender RallyX Supercar Scandinavia

9-10 maj: Ring Knutstorp (tillsammans med STCC)
29 maj: Arvika
6-7 juni: Göteborg (tillsammans med STCC)
26 juni: Strängnäs, kvällsrace
22-23 augusti: Ring Knutstorp (tillsammans med STCC)
5-6 september: Solvalla, final (tillsammans med STCC) 

 

Rallycross photos © QNIGAN.COM