Bilsportgala med mycket STCC

 

I lördags var det dags för årets Bilsportgala som samarrangeras av förlaget Fabas och Svenska Bilsportförbundet. Som vanligt delades det ut priser och det var många deltagare från fjolårssäsongen i STCC som fick kliva upp på scenen inför de cirka 500 gästerna i Louis De Geer Konsert och Kongress i Norrköping.

Årets STCC-mästare Thed Björk fick förutom sitt SM-guld ta emot priset för årets racerförare. Välförtjänt, sällan har en förare dominerat så på hemmaplan så som Björk gjorde under fjolåret. Men det krävs ett bra team för att få till en sådan fullträff – Theds team Volvo Polestar Racing representerades av Derek Crabb som tog emot guldmedaljen för segern i märkesmästerskapet.

 I Clio Cup och Formel Renault fick Andreas Wernersson och Erik Johansson ta emot sina JSM-guldmedaljer tillsammans med de övriga medaljörerna. Erik fick för övrigt kliva upp på scenen en andra gång – han fick ta emot Rydell Special Award av självaste Rickard Rydell.

I V8 Thunder Cars kunde inte Fredrik Ros närvara, i hans ställe tog Felix Rosenqvists pappa emot guldmedaljen, men de två andra medaljörerna Jens Edman och Alx Danielsson klev upp på scenen.

Det var också mycket rallycross på galan och det andades en stark framtidstro. Årets rallycrossjunior blev Robin Larsson  som ju kommer att tävla i Supercar-klassen i RallyX Supercar Scandinavia i år. En annan förare som ska köra SUpercar på hemmaplan i år är Sebastian Eriksson som fick ta emot en utmärkelse för sin andraplats i Litesmästerskapet i Global Rallycross.

 Apropå rallycross, intressant uttalande kom från Ramona Karlsson, den tidigare rallyföraren som har sadlat om till rallycross – det kan bli nationell satsning istället för på VM. Ramona fick tillsammans med sin kartläsare Miriam Walfridsson ta emot pris som årets senior efter att ha vunnit tidningen Bilsports läsaromröstning.

IMG_1462Thed Björk och Richard Göransson var i festform på galan!

IMG_1440Derek Crabb, Volvo Polestar Racing, tog emot guldmedalj för märkesmästerskapet.

IMG_1415Robert Helling tar emot silvermedaljen i Clio Cup. Wernersson och Lindberg tittar på.

 

IMG_1437Kimmy Larsson och Lukas Sundahl ser på när mästaren i Formel Renault 1.6 Erik Johansson intervjuas av Mi Ridell