Dodge i V8 Thunder Cars

Performance Automotive Scandinavian visar upp en första datoranimerad bild på den nya Dodge Challenger som kommer att göra Ford Mustang samt Chevrolet Camaro sällskap i den heta V8 Thunder Cars-serien.

V8 Thunder Cars-serien har nu tre häftiga muskelbilar från USA som deltar i samband med STCC-tävlingarna i sommar. 

Performance Automotive Scandinavian tillsammans med Howe Racing i USA har arbetat fram detta koncept under flera års tid. Det började med Camaro till säsongen 2010, sedan tillkom Mustang 2013 och nu Dodge Challenger 2014. 

– Nu känner vi oss rätt nöjda med utbudet, tanken var att skapa en kopia av en mycket populär racingserie i USA från 60-70 talet som hette Trans Am där alla dessa muskelbilar var representerade. Det målet har vi nu nått, säger Hans Emerén en av ägarna till Performance Automotive Scandinavian. 

Intresset för den nya modellen är stort både bland team och förare. Förutom Sverige är V8 Thunder Cars etablerat även i Norge och Danmark varifrån flera bilar redan har beställts. Danmark är det land som kommer att få den första leveransen av den nya Dodge Challenger-modellen.

– Vi ser alla fram emot att få se den nya Dodgen ta upp kampen med både Ford och Chevrolet i sommar säger Tony Bryntesson.


V8 Thunder Challenger

 

Pressrelease och bild: Performance Automotive Scandinavian