Jonas Fors ny utmanare i V8 Thunder Cars

Jonas Fors, 20 år från Värmdö utanför Stockholm, är klar för start i V8 Thunder Cars inför 2014 års säsong. Fors, som har internationell erfarenhet av karting tillsammans med juniorlandslaget gör banracingdebut på elitnivå tillsammans med Memphis Racing, ett team som har tävlat framgångsrikt i klassen under många år.

– Vi är äntligen klara för V8 Thunder Cars, säger Fors. Med hjälp av Memphis Racings resurser har vi kunnat attrahera en rad partners som gör denna satsning möjlig. Det här är första steget i en långsiktig satsning där målet är att jag ska etablera mig i toppen av svensk banracing.

Säsongen 2013 använde Fors till att köra in sig i den Camaro han ska tävla i i år och han deltog dessutom i Mellansvenska långloppsserien tillsammans med bland andra Per & Sandra Oscarsson och Mikaela Åhlin Kottulinsky. 

– V8 Thunder Cars är en tuff klass och motståndet är på elitnivå, fortsätter Fors. För mig finns det ingen klass som känns mer rätt inför framtiden att kliva in i som junior. Memphis Racing har vart till stor hjälp för att göra den här satsningen möjlig och nu är det dags för mig att inte göra dem besvikna.

Teamchefen för Memphis Racing, Richard Berggren, har stora förhoppningar inför årets säsong.

– Jonas har verkligen gjort hemläxan med sina tester under 2013 och ser verkligen fram emot vad han kan ställa till med i norra Europas tuffaste racingklass V8 Thundercars.

Premiären för Jonas i V8 Thunder Cars sker den 9-10 maj på Ring Knutstorp, strax utanför Helsingborg, tillsammans med STCC.

jonasfors1024x768