Alx klar för V8 Thunder Cars

ALX kombinerar NASCAR med Memphis Racing i V8 Thundercars 2014

Spänningen är på topp i Florida just nu. Årets NASCAR-säsong kickar igång nu på lördag den 15:e februari med Sprint Unlimited och race 1 i NASCAR:s ARCA-serie. Platsen är Florida och en av motorsportens allra heligaste platser Daytona.
På startlinjen med gul och blå startsiffra #40 hittar vi Alx Danielsson som för första gången ska köra  på en Superspeedway med snittfart över 300km/h.

I soliga Åhus, Sverige pågår samtidigt arbetet med att preparera #48 till premiären den 10 Maj på Ring Knutstorp i V8 Thunder Cars.

– 2014 års säsong av V8 Thunder Cars är full gång. Vi planerar att inleda 2014 som vi avslutade 2013 med överlägsen dubbelseger i finalen och fyra bilar topp sex. Vi valde tidigt att utnyttja vår option på Alx då han är en stor del av den utvecklingsplan teamet har och naturligtvis för att han är den snabbaste föraren just nu, säger Richard Berggren, teamchef för Memphis Racing.

– Det är egentligen otroligt vilka vändningar en racingkarriär kan ha. För 18 månader sedan hade jag egentligen ingen plan och hjälmen var otäckt nära hyllan. Sedan fick jag blodad tand av att köra V8 för Memphis vilket ledde till ett USA äventyr med mersmak. Nu sitter jag på Daytona med Dodgen jag ska köra i morgondagens race och hemma i Sverige arbetas det med bilen jag ska vinna V8 Thunder Cars med. Inget av detta hade inte varit möjligt utan den fantastiska support jag har från mina sponsorer, Memphis Racing, min manager Andy i USA och alla fantastiska supportrar, tack till Er alla, LETS GO RACING BOYS (and girls), säger Alx Danielsson från ett soldränkt Daytona.

 

Besök www.alxnascar.com för mer information!

DA1D0481

 

Pressrelease: Memphis Racing