Marcus Ericsson kör Clio R.S

När F1 föraren Marcus Ericsson var hemma på blixtvisit i Örebro i fredags ordnade Tage Rejmes och Renault Nordic AB en pressträff och lämnade över en röd Clio R.S. Han såg mycket nöjd ut och vid testkörningen fick han tillfälle att testa paddlarna på ratten, RS-Drive som aktiverar ”Sport” eller ”Race” läget och Launch Control som ursprungligen kommer från F1-tekniken.

Marcus Ericssons Clio RS är specialstrajpad i enlighet med Caterham F1 och Renault Sports guide lines och  kommer även att synas i Renaults utställning i samband med STCC i sommar.

Nya Clio RS klarar rollen som vardagsbil i kombination med busig sportbil hur bra som helst. Med dubbelkopplingslådan EDC väljer man att antingen köra med automatläge eller snabbt ändra till manuellt läge och köra sportigare genom att aktivera RS-Drive knappen.

Mer information om Clio R.S. på http://www.renault.se/bilar/personbilar/clio/clio-rs/allman-presentation/

wpdoec2wvf9agzl4y1qx

 

Pressreelase: Renault Nordic