Mattias Andersson vill fylla hundra med Dacia

Han har 99 segrar i racingkarriären snart är det dags för jubileum – den 41-årige Linköpingsbon Mattias Andersson ser fram emot att få ta sin hundrade seger i karriären tillsammans med Dacia Dealer Team i årets STCC.

– Det vore fantastisk att få ta den hundrade segern tillsammans med Dacia, säger Mattias Andersson som i år också gör sin femhundrade start i karriären under årets säsong. 

– Vi var femma några gånger förra året och slutade åtta totalt.  Målet för i år är i första hand att ta ett steg uppåt och kämpa om en plats bland de fem bästa i mästerskapet. För att göra det måste vi upp på pallen. 

Det blir andra året för Mattias Andersson tillsammans med Dacia Dealer Team i STCC. Till i år blir det inga större förändringar, karossen behåller sitt utseende med några mindre förändringar i form av nya sponsordekaler.

– Jag känner mig bättre förberedd än på mycket länge, jag tycker att vi är där vi vill vara inför säsongsstarten, säger Mattias. Vi har renoverat motor och växellåda och vi är väl förberedda med karossdelar. Jag är redo att dra på mig hjälmen! 

Årets säsong bjuder både publik och deltagare på nyheter. Bland annat blir det omvänd startordning i det första heatet och till skillnad från förra året blir det två heat varje tävlingshelg. Mattias är positiv till förändringarna. 

– Det är ett steg i rätt riktning, säger han. Två heat och omvänd startordning i det första heatet gör att det blir mer spännande och oförutsägbart för publiken. För oss som kör kommer det nog att bli fler fajter ute på banan. 

Den 9-10 maj är det STCC-premiär på Ring Knutstorp och det var också där han tog sin senaste STCC-seger 2011 – kanske blir det jubileum redan i premiären för Mattias Andersson.

 

 

STCC Solvalla