Pontus Fredricsson klar för Formel Renault 1.6

Pontus Fredricsson, 16 år från Stockholm är nu klar för sin andra säsong i formelbilsklassen Formel Renault 1.6. Pontus körde till sig en tredjeplats i Falkenberg och slutade på en sammanlagd åttondeplats i mästerskapet under sitt läroår i fjol – nu är han redo att ta nästa kliv i karriären.

–  Det känns otroligt bra att säsongen börjar närma sig och att jag får chansen att tävla ytterligare en säsong i Formel Renault 1.6, säger Pontus Fredricsson. Jag är mer förberedd inför årets säsong jämfört mot förra året då precis allt var nytt för mig. Nu har jag kört på de flesta banorna och jag känner bilen redan när säsongen drar igång.  Men motståndet är tufft och det är absolut en stor utmaning jag har framför mig.

I år fortsätter utmaningen, målsättningen är att fortsätta förbereda Pontus för ett liv som professionell racerförare – både i och utanför bilen, men framförallt, att strida om topplaceringarna.

–  Målet med säsongen 2013 var att  jag skulle samla på mig så mycket erfarenhet som möjligt inför framtiden, säger Pontus. Jag lärde mig oerhört mycket och gjorde stora framsteg under säsongen. Nu ska jag omsätta mina erfarenheter och försöka utmana på allvar.

Pontus kommer att köra för det svenska teamet Trackstar Racing som har internationella meriter – och det kommer att behövas! Utöver det svenska Formel Renault 1.6-mästerskapet kommer han också att tävla i den internationella serien Northern European Cup där han bland annat får ta sig an anrika F1-banor som Zandvoort och Spa Francorchamps. Dessutom ingår/kommer tre av deltävlingarna i det skandinaviska mästerskapet att ingå i NEZ-mästerskapet, Formula Renault 1.6 North European Zone. Sammanlagt blir det minst 20 race under säsongen.

– Det kommer att bli tufft men också roligt, säger Pontus. Det är viktigt att få internationell erfarenhet tidigt i karriären och jag ser verkligen fram emot årets utmaningar.

Första utmaningen för Pontus Fredricsson är Northern European Cup vars första deltävling körs den 18-21 april på Zandvoort i Holland och i Sverige sker premiären den 3-4 maj på Gelleråsen, Karlskoga. 

 

10