Sundahl utmanar i Formel Renault 1.6

17-årige Lukas Sundahl från Växjö fortsätter en säsong till i Formel Renault 1.6. Förra året blev han trea och avslutade säsongen på ett fenomenalt sätt – inför finalen på Mantorp Park radade han upp sju raka pallplatser varav två segrar. Fortsätter Lukas i samma stil i år hör han till en av titelfavoriterna.

–  Målet för i år är att vinna så mycket som möjligt och framförallt titeln, säger Lukas som trots att han får bära ett visst favoritskap inte känner någon press.

–  Det är kul att vara en av favoriterna men det påverkar inte mig under tävlingshelgerna, fortsätter han. Det var en av de saker jag lärde mig förra året, att jag lyckade behålla fokus på uppgiften, oavsett om det gick bra eller dåligt.

Och det är lärdomarna från fjolåret som ska ge Lukas en bra start på årets mästerskap.

–  För mig var det första gången i en vingbil och det gäller att åka fort in i svängarna för att utnyttja bilens prestanda fullt ut, säger Lukas. Det gäller också att lära sig var gränsen går. Det vet jag nu och det jag behöver förbättra är kvalen, där jag behöver bli lite snabbare så att jag får starta lite längre fram. Sedan behöver jag bli lite mer aggressiv i inledningsvarven och inte mesa som jag gjorde förra året.

Årets säsong blir den andra i Formel Renault 1.6 för Lukas Sundahl. Precis som i fjol är det tillsammans med det egna familjedrivna teamet som satsningen görs. Som för många andra förare på hans nivå är det en internationell karriär som hägrar.

–  Det är det jag siktar på, att köra i DTM eller någon annan stor internationell serie, säger han. Självklart inspirerar det att vi har en svensk i Formel 1 genom Marcus Ericsson som har visat att det är möjligt att gå hela vägen och jag skulle inte säga nej om möjligheten uppenbarade sig. Men vägen är lång och det gäller att behålla fokus på nästa steg och det är årets säsong.

Årets Formel Renault-kalender består av åtta deltävlingar och årets startfält väntas öka till minst femton bilar.

–  Det är kul att klassen växer och det är bra för återväxten i svensk racing, säger Lukas. Det skapar trovärdighet för oss som deltar och det gör också en titel mer värd.

Den 3-4 maj blir det säsongspremiär på Gelleråsen i Karlskoga för Lukas Sundahl.

DA1D0737